Чи потрібна дитині віза

Чи потрібна дитині віза

Зараз у багатьох батьків з’явилася можливість відправляти своїх дітей за кордон як разом з родиною, так і одному, наприклад, для навчання на мовних курсах або для відпочинку в таборі. Але важливою проблемою залишається оформлення документів на виїзд, наприклад, візи. Чи потрібна вона дитині для поїздки за кордон?

Інструкція

Насамперед, необхідність візи для дитини, як і для дорослого, залежить від того, який візовий режим встановлений країною прибуття. Для поїздки в безвізові країни достатньо закордонного паспорта і для дітей, і для дорослих.

Для поїздки в країни з обов’язковим отриманням візи для росіян можливі різні варіанти. Якщо у вас оформлений закордонний паспорт старого зразка, тобто на п’ять років, то дитина, що подорожує з вами, може не отримувати візу. Але для цього він повинен бути вписаний в ваш паспорт. Цей запис має бути здійснена і завірена співробітником Федеральної міграційної служби на вашу місцем проживання.

При цьому, якщо дитина вже значиться у вашому паспорті, і ви хочете їхати з ним, то при подачі анкети на візу вкажіть, що бажаєте подорожувати з дитиною. При позитивній відповіді на ваш запит вам видадуть візу зі спеціальною відміткою про те, що ви їдете з дитиною.

Батьки, які отримали закордонний паспорт «нового покоління», розрахований на десять років, вже не можуть списати туди дитину. Тому їм доведеться оформляти для сина чи дочки окремий паспорт і окрему візу. При отриманні візи один з батьків може сам заповнити анкету з консульства і поставити свій підпис. У більшості випадків батько також може самостійно подати документи на отримання візи. Присутність дитини потрібно, тільки якщо він старший чотирнадцяти років, або за спеціальним вимогу посольства.

Зверніть увагу і на те, що список документів для «дитячої» і «дорослої» візи може відрізнятися. Зазвичай для оформлення документів на дитину потрібно додатково надати свідоцтво про народження і нотаріально завірена згода від другого батька, якщо ви не виїжджаєте всією родиною. Ці документи повинні бути доповнені нотаріально завіреним перекладом на мову країни призначення.