Користь чорного кмину

Користь чорного кмину

Вже протягом багатьох століть жителі країн Сходу застосовують унікальні властивості чорного тмину для зцілення багатьох хвороб. У східних країнах чорний кмин називають рослиною Пророка, адже саме Пророк Мухаммад довів до людей рецепти застосування чорного кмину.

Інструкція

  1. На Сході унікальні властивості чорного тмину використовують більше 3000 років. Починаючи з середини ХХ століття проведено понад 200 досліджень, які підтвердили, що чорний кмин здатен вилікувати різні захворювання. До складу насіння кмину дуже багатий — це мікро-і макроелементи (фосфор, фосфат, кальцій, залізо), вітаміни групи В і вітамін Е, олеїнова і багато інших життєво важливі кислоти, а також ефірні масла, що становлять 28% від сухої речовини. Крім того, кмин багатий речовинами, що виявляють сильну антибактеріальну дію, знищують бактерії і мікроби. Чорний кмин містить близько ста різних компонентів, які до сих пір до кінця не вивчені.
  2. Для лікувальних цілей використовують як листя і коріння, так і масло насіння рослини. Чорний кмин застосовують при лікуванні онкологічних захворювань, для загального зміцнення організму і зниження рівня холестерину. Настої і відвари насіння кмину володіють яскравим сечогінну, спазмолітичну, жовчогінну і протисудомну дію. Препарати чорного кмину широко застосовують як антисептичний і знеболюючий засіб.
  3. У народній медицині кмин використовують при лікуванні гастритів, захворювань нирок і бронхіальної астми, при утрудненому сечовипусканні і хронічних запорах. Настої насіння чорного кмину приймають при хворобах підшлункової залози і для підвищення потенції, а також при захворюваннях жовчовивідних проток.
  4. Зовнішньо препарати чорного кмину застосовують при лікуванні ревматизму і головного болю у вигляді компресу. Також зовнішнє застосування настоїв і масла кмину допомагає вилікувати ряд шкірних захворювань — дерматит, псоріаз, лишай, екзему і бородавки.
  5. Своє застосування чорний кмин знайшов і в косметології. Володіючи регенеруючі властивостями, чорний кмин застосовується для підвищення пружності та еластичності шкіри, глибокого очищення пір і відновлення захисного імунітету шкіри. Масло чорного кмину — це ефективний засіб лікування вугрового висипу і алергічних реакцій на шкірі.