Реєстрація ип які потрібні документи

Реєстрація ип які потрібні документи

Громадянин має право займатися підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи лише з моменту державної реєстрації як індивідуального підприємця.

Інструкція

Перш за все, напишіть заяву на реєстрацію ВП. Бланк заяви можете завантажити з сайту ФНС http://www.nalog.ru/gosreg/reg_fl/, а приклад заповнення подивитися тут — http://ip-nalog.ru/forma-p21001-1.html

Для заповнення заяви вам знадобиться найменування реєструючого вас органу, його ви можете дізнатися перейшовши за цією адресою — http://service.nalog.ru:8080/addrno.do. Зауважте, що реєстрація проводиться податковими органами за місцем прописки / реєстрації, а не проживання. Після того як ви дізнаєтеся, яке саме відділення податкової служби буде займатися вашою реєстрацією, зателефонуйте туди і дізнайтесь код цього відділення.

Наступним кроком буде оплата державного мита. Реквізити для оплати можете дізнатися, перейшовши за цим посиланням — http://www.nalog.ru/admmap/. Спершу потрібний місто чи область, у верхньому меню вам треба клікнути «Державна реєстрація та облік», далі — «Державна реєстрація індивідуальних підприємців», потім «Відомості про реквізити платіжних документів», і, нарешті, натисніть «Докладніше», а в розпочатому вікні перейдіть за посиланням «Список» завантажити й відкрийте файл, який і буде містити необхідні реквізити. Отриману квитанцію РБ РФ про оплату державного мита прикладіть до пакету збираються для реєстрації документів.

Рекомендується написати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування, так як це полегшить ведення бухгалтерії і зменшить податки. Для переходу на спрощенку потрібно додати заяву в двох примірниках до решти документів для реєстрації.

Крім усього вищезазначеного необхідна копія свідоцтва про присвоєння ІПН (ІПН вказується в заяві) та паспорт громадянина РФ або його нотаріально завірена копія.

В окремих випадках потрібні додаткові документи. Неповнолітнім громадянам потрібно докласти завірений нотаріусом згоду батьків на здійснення господарської діяльності. Для сиріт — рішення органу опіки та піклування або рішення суду про визнання фізичної особи повністю дієздатним або ж згода його усиновителів, піклувальників. Для реєстрації іноземного громадянина як ІП необхідна нотаріально завірена копія посвідчення особи і копія тимчасової (не менше трьох років) або постійного дозволу на проживання на території РФ.