Що не можна їсти у Великий пост


 

Великий пост по своїх обмеженням самий жорсткий, тому питань про те, що не їдять у піст, виникає досить багато. На практиці важко буває тільки почати, тоді як потім сумніви в дозволеності тих чи інших продуктів зникають самі собою.



Вам знадобиться

— пісні продукти.

Інструкція

  1. Категорично заборонено в пост будь-яке м’ясо, незалежно від того, до якого сорту воно відноситься. Це правило поширюється також на птицю та рибу, тому страви з них готувати також не можна. Думки розходяться лише з приводу морепродуктів, так як вони ставляться до іншого сімейства, ніж риба. Але справжні віруючі вважають, що молюски також живі, тому особливої ​​відмінності між ними і рибою немає, тому від їх вживання також краще відмовитися.
  2. Їжа в пост повинна бути тільки рослинною. Продукти тваринного походження — це скоромна їжа, до якої відноситься не тільки сама плоть тварин, але і все те, що виходить з їх участю. Це молоко, будь-які молочні продукти, сметана, йогурти, кефір, яйця, в тому числі і яєчний порошок, так часто додається виробниками в різні продукти.
  3. Не їдять у піст не тільки подібні продукти в чистому вигляді, але і будь-які інші страви, що їх містять. Тобто випити кави з додаванням рослинних вершків цілком допустимо, тоді як поснідати млинцями з допустимою начинкою з варення або картоплі, коли до складу тесту входить молоко і яйця, не можна. Тому не дозволяється і велика частина випічки, якщо тільки вона не пісна.
  4. Не дозволений в якості соусу майонез, до складу якого входять і масло, і яйця, тому салати найкраще заправляти соєвим соусом або лимонним соком.
      
  5. Заборонено вживати будь спиртне, незважаючи на те, що в натуральних рецептах воно повинно мати рослинне походження. Це пов’язано з тим, що пост — це в першу чергу очищення душі, а не дієта, а алкоголь для людини — це надмірність, а не необхідність.
  6. Заборона розповсюджується і на рослинне масло, але тут ситуація не така категорична. В суботу, неділю та святкові за церковним календарем дні масло дозволено.

Зверніть увагу

Виняток з приводу риби стосується лише Вербної неділі та Благовіщення. У ці дні риба дозволена.