Що потрібно для оформлення громадянства дитині

Що потрібно для оформлення громадянства дитині

Багато хто вважає, що, якщо обидва батьки мають російське громадянство, то і дитина автоматично стає громадянином Росії. При цьому оформлення йому громадянства не є обов’язковим — і так все ясно, достатньо батькам пред’явити паспорти. Це хибна думка. Як оформити громадянство дитини, і для чого воно йому необхідно?

Інструкція

Багато хто знає про необхідність оформлення громадянства дитині в момент оформлення документів на поїздку за кордон. В результаті поїздка відкладається, оскільки свідоцтво громадянства — це дані, що знаходяться в числі перших, необхідних для виїзду за кордон.

Документ, що підтверджує наявність громадянства, необхідний переважно при поїздці за кордон. Якщо у ваші плани не входять закордонні поїздки з дитиною до досягнення нею чотирнадцяти років, можете не замислюватися про отримання громадянства.

Отримуючи російський паспорт у чотирнадцять років, він отримає його автоматично — в паспорт буде поставлена ​​печатка.

Однак попереджувальний було б, звичайно, оформити громадянство дитині відразу ж після його народження. За чотирнадцять років може змінитися багато чого — і якщо не зміниться, наприклад, ваша фінансова ситуація, то дитина може відправитися за кордон і самостійно — на конкурс від музичної школи, отримавши призову путівку за перемогу в олімпіаді і т.д. Ви кинетеся оформляти йому закордонний паспорт — і змушені будете займатися зайвими клопотами.

Вам все одно необхідно буде вирішувати питання оформлення свідоцтва про народження, прописки, так займіться заодно і громадянством — зараз процедура його оформлення значно спростилася.

Кілька років тому ця процедура була ще складна, як і інше оформлення документів. На момент 2011 зміни в цьому процесі такі: припинена видача вкладишів про громадянство дітям, які не мають паспорта (до 14 років), процедура спростилася до штампу в паспорті батьків про громадянство дитини.

Зараз для оформлення громадянства дитині необхідно пред’явити оригінали та ксерокопії паспортів батьків (або опікунів) та свідоцтво про народження дитини.

У паспорти батьків ставиться штамп про громадянство дитини — і вся процедура займає кілька хвилин.

Що важливо — раніше отримані вкладиші про громадянство залишаються дійсними до моменту отримання дитиною паспорта.