Що потрібно для оформлення візи

Що потрібно для оформлення візи

Віза необхідна як підтвердження того, що та країна, куди ви збираєтеся поїхати, не заперечує проти вашого відвідування. Тому моментом оформлення цього документа потрібно зайнятися особливо ретельно.

Інструкція

Щоб уникнути непотрібних проблем, оформляйте візу безпосередньо в консульстві тієї країни, куди ви хочете поїхати. Якщо ж ви збираєтеся в шенгенську зону, то вирушайте за візою в консульство тієї країни, куди поїдете спочатку.

Хочете підвищити свої шанси на отримання візи? Зберіть додатковий пакет документів, який вам в цьому допоможе. У нього можуть входити копії сторінок з вже проставленими раніше візами зі старого закордонного паспорта, копія свідоцтва про шлюб, довідки про купівлю валюти (враховуйте, що вони повинні розраховуватися по 50-60 євро на добу перебування) — це допоможе вам довести свою платоспроможність, виписки особових рахунків, копії свідоцтв про власність на нерухомість, куплені квитки або підтверджена бронь на них, план-опис туристичного маршруту, міжнародна страховка. Все це допоможе підвищити рівень довіри до вас, а значить і збільшує ваші шанси на отримання дозволу.

Проте не забувайте і про основне пакеті документів, який потрібно здати в посольство. У нього входять закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше, ніж за півроку до моменту передбачуваної поїздки (в деяких країнах дозволяють скоротити цей термін до трьох місяців), копії всіх сторінок національного паспорта, довідка з основного місця роботи, завірена керівником (повинна бути оформлена на фірмовому бланку), фотографії, 2 заповнених анкет, документи, що обгрунтовують вашу поїздку закордон (запрошення, ваучер туриста, бронь готелю і т.д.)

Окреме місце в оформленні візи сьогодні займають діти. Раніше дитина просто вписувався в паспорт батьків і візу отримував спільну. Зараз у кожного малюка вже з народження має бути власний закордонний паспорт, в який ставиться окрема віза. Тому подбайте і про документи дитини, коли підете в посольство. Потрібно мати з собою його закордонний паспорт, дві фотографії, ксерокс свідоцтва про народження і нотаріально завірений дозвіл другого батька про те, що він не заперечує проти виїзду закордон (у випадку, якщо він не їде з вами, або сім’я в розлученні).

Терміни підготовки візи можуть коливатися в межах від 1 до 21 дня — все залежить від сезонності. Тому питанням отримання дозволу на в’їзд до інших держав краще замислитися не напередодні поїздки.