Як долетіти до Шрі-Ланки

Як долетіти до Шрі-Ланки

Демократична Соціалістична Республіка Шрі-Ланка — держава у Південній Азії, розташована на однойменному острові. Сама назва «Шрі-Ланка» перекладається з санскриту як «Благословенна земля». Щорічно на «Благословенну землю» стікається величезна кількість туристів, щоб у тиші і неспішності південно-східного узбережжя Індостану забути про буденній суєті.

Інструкція

  1. Загляньте в свій закордонний паспорт. Він повинен бути дійсний не менше півроку з моменту повернення ізпоездкі.
  2. Щоб в’їхати в країну, вам необхідна віза. Громадянам Росії для перебування на Шрі-Ланці з метою туризму терміном не більше 1 місяця не треба заздалегідь оформляти візу. Її видають на кордоні після прильоту. При припиненні іграніци необхідно пред’явити дійсний закордонний паспорт, міграційну картку, заповнену англійською мовою, підтвердження броні готелю, зворотний квиток з точною датою вильоту. Візовий збір не стягується.
  3. Якщо ви плануєте поїздку на Шрі-Ланку терміном більш ніж на місяць, вам необхідно оформити візу в посольстві. Для цього крім діючого закордонного паспорта вам знадобиться: дві однакові кольорові фотографії 3х4, авіаквитки в обидва кінці з фіксованою датою, візова анкета, заповнена англійською мовою та підписана заявником.
  4. До Шрі-Ланки літають прямі рейси Трансаеро, Уральські авіалінії, Shrilankanairlines. Ціна квитка в одну сторону варіюється від 20 до 40 тисяч рублів за економ-клас.
  5. Для того щоб купити квиток на літак, відвідайте офіційний сайт авіакомпанії. Порівняйте ціни, час вильоту і виберіть оптимальний для себе варіант. Якщо вам немає 25 років, ви можете розраховувати на знижку. Маршрутна квитанція прийде вам на електронну пошту. Також ви можете вибрати доставку кур’єром або будь-який інший доступний спосіб отримання документів.
  6. Не забудьте, що авіаквитки краще купувати завчасно; врахуйте, що чим ближче до поїздки ви купите квитки, тим дорожче вони коштуватимуть.
  7. Після покупки квитків бронюйте готель. Скористайтеся для цього міжнародною системою бронювання безпосередньо на сайті готелю.
  8. Придбайте медичний страховий поліс. Сума покриття повинна бути не менше 30 тисяч доларів США. Страховка не є обов’язковим документом для в’їзду в країну, але зробить перебування на Шрі-Ланці значно безпечніше.

Корисні поради

Віза в посольстві зазвичай видається в день звернення.