Як емігрувати до Іспанії

Як емігрувати до Іспанії

Зміна місця проживання — завжди складний крок. А якщо ви вирішили поміняти країну проживання, ситуація ускладнюється у багато разів. З чого почати, якщо ви задумали перебратися до Іспанії?

Вам знадобиться

- Розрахунковий рахунок;
- Завірена копія закордонного паспорта;
- Довідки про відсутність психічних розладів;
- Довідка про відсутність інфекційних захворювань і судимості;
- 4 фотографії.

Інструкція

  1. Спосіб емігрувати до Іспанії для людини, що живе за рахунок будь-якої регулярної виплати, крім зарплати, досить простий. Він називається «No Laboral» — «без права роботи» — людина живе в Іспанії, але робочого місця йому не потрібно, він отримує зміст з-за кордону. Бажаючому емігрувати потрібно буде відкрити розрахунковий рахунок в банку, дуже добре, якщо є можливість купити в Іспанії житло. Після придбання житла власник і члени його сім’ї можуть отримати «мультивізу» на 90 днів, потім, після збору документів — розраховувати на отримання виду на проживання без права отримання доходів, який, втім, зовсім не гарантований. Але право проводити в Іспанії 180 днів в році, якщо ви володієте житлом в цій країні, у вас буде.
  2. Якщо ви плануєте в Іспанії працювати, вам треба буде звернутися до свого майбутнього роботодавця. У міністерстві праці Іспанії він повинен отримати дозвіл на працю іноземних працівників і направити його вам. Ви, в свою чергу, протягом трьох місяців з дня отримання передаєте це дозвіл з пакетом документів (завіреною копією закордонного паспорта, довідками про відсутність психічних розладів, інфекційних захворювань і судимості, 4 фотографіями) і анкетою на отримання візи в іспанське консульство, і вже воно приймає рішення про видачу візи або відмову. Але пам’ятайте, що укласти такий предконтракт за новими законами може не всякий роботодавець, а тільки досить стабільна, що не має боргів компанія.
  3. Є й інші способи. Наприклад, шлюб з громадянином або громадянкою Іспанії. Деякі вдаються до висновку фіктивного, але це небезпечно зі зрозумілих причин, крім того, кожні п’ять років вид на проживання доведеться продовжувати, а продовження його залежить від вашого фіктивного чоловіка. Розлучення в Іспанії — також непроста і вимагає витрат справу, а якщо за час вашого перебування Ви обзаведетеся власністю, то вам доведеться ділити її з партнером.
  4. Також можна довести еміграційним владі, що ви вже прожили в Іспанії на одному місці більше 3 років і не мали проблем із законом, підтвердивши своє нелегальне проживання будь-якими документами: контрактом на оренду житла, оплаченими рахунками за комунальні послуги за місцем проживання, показаннями свідків сусідів і людей, у яких ви працювали. Цей спосіб дуже поширений, хоча і пов’язаний з певними складнощами — головним чином з неможливістю знайти роботу для нелегального іммігранта.