Як емігрувати в Нову Зеландію

Як емігрувати в Нову Зеландію

Нова Зеландія є однією з найблагополучніших і мирних країн у світі. Рівень життя в цій державі достатньо високий. Однак країна веде грамотну міграційну політику і досить жорстко ставиться до емігрантів, що створює додаткові складності. Це потрібно враховувати при переїзді.

Вам знадобиться

- Достатня кількість грошових коштів для підтвердження, що допомога держави перший час не потрібно,
- Гарне здоров’я,
- Відсутність судимостей.

Інструкція

  1. Для успішної імміграції спочатку необхідно отримати статус резидента в країні. Він дозволяє жити і працювати в ній безстроково, а після трирічного статусу резидента можна отримати новозеландське громадянство. Воно дозволяє скуповувати землю, брати участь у виборах до парламенту, відвідувати без віз близько 100 країн світу, і майже стати громадянином Австралії.
  2. Одним з обов’язкових умов є отримання візи. Розрізняють три категорії віз — підприємницька, сімейна і додаткова. Всі заявники повинні відповідати декільком параметрам, а саме:

    - Гарне здоров’я (для цього необхідно надати медичну та рентгенівську довідку у «довірених» лікарів),

    - Репутація (підтверджується відповідними довідками з поліції, ключовий параметр — відсутність судимостей),

    - Тест англійської мови IELTS або оплата програми ESOL (3,5 роки навчання мови в країні).
  3. До отримання статусу резидента необхідно перевести на рахунок в новозеландському банку певну суму грошових коштів, які підтвердять платоспроможність заявника. Ці гроші можна використати на власні потреби або потреби родини.
  4. При подачі заяви сплачується також імміграційний збір у розмірі 235 новозеландських доларів, який не є гарантією схвалення заяви. Також стягується збір за інформаційне обслуговування в розмірі 90 доларів.
  5. При імміграції слід точно дотримуватися вимог міграційної служби, яка не допускає жодних винятків із правил і законів. Отримати статус резидента з підприємницької візі можна, вклавши в економіку країни близько мільйона новозеландських доларів, або відкривши свій власний бізнес.

Зверніть увагу

Одним з ключових чинників при переїзді є знання англійської мови. Для початку цілком достатньо рівня шкільної програми.

Корисні поради

Щоб іммігрувати найкраще буде звернутися до туристичних агентств, які займаються такими питаннями і працюють з міграційної службою НЗ.