Як іммігрувати до Нової Зеландії

Як іммігрувати до Нової Зеландії

Нова Зеландія — одна з небагатьох розвинених країн з відкритою імміграційною політикою, охоче приймає на проживання кваліфікованих фахівців з інших країн. Економічна і політична стабільність, спокійне, доброзичливе до чужинців суспільство зробили цю країну дуже привабливою для вихідців з країн колишнього СРСР. Однак якою б не була м’якою імміграційна політика Нової Зеландії, отримання права жити і працювати в цій країні має свої складності й особливості.

Інструкція

  1. Незважаючи на те, що Нова Зеландія — стану англомовна і сформована в основному вихідцями з колишньої британської імперії і Нідерландів, у сучасного новозеландського законодавства немає переваг щодо національності або культурної приналежності переселенців. Головним критерієм відбору є особисті та професійні якості.
  2. У 1991 році в Новій Зеландії була введена бальна система відбору кандидатів, аналогічна канадській та австралійській. В рамках цієї системи враховуються такі характеристики претендента, як вік, соціальний і сімейний стан, професійна кваліфікація, трудовий досвід, знання мови і фінансова забезпеченість. Для отримання посвідки на проживання потрібно набрати певну кількість балів за сукупністю ознак.
  3. Відповідно до прийнятого в 2009 році Імміграційного Актом, будь-який іноземець, що бажає переїхати до Нової Зеландії, перш за все повинен отримати посвідку на проживання або так зване резидентство. Цей ВНЖ дозволяє легально перебувати на території країни, працювати або вчитися, займатися бізнесом. Також він надає право на безкоштовне медичне обслуговування і дає всі права, аналогічні правам громадян країни, крім політичних. Через три роки і вісім місяців проживання в Новій Зеландії іммігрант має право подати прохання про отримання новозеландського громадянства.
  4. Отримати посвідку на проживання в Новій Зеландії можна за чотирма основними категоріями: професійна категорія, бізнес-категорія, сімейна програма і інвестиції в економіку Нової Зеландії. Більшість емігрантів з Росії та країн ближнього зарубіжжя їдуть саме з професійної категорії. Нова Зеландія дуже зацікавлена ​​у залученні молодих кваліфікованих фахівців, тому при наявності відповідної освіти і деякого трудового досвіду, цей спосіб імміграції найбільш перспективний.
  5. Крім того, керівництво країни періодично проводить додаткові програми залучення молодих фахівців. Вони орієнтовані як на студентів, так і на випускників. Однак потрібно пам’ятати, що вища освіта в Новій Зеландії платне, і якщо ви плануєте переїхати в цю країну в якості учня, ви повинні бути здатні забезпечити себе на час навчання і заплатити за весь курс. Зате після закінчення навчання в Новій Зеландії отримати посвідку на проживання буде набагато простіше.

Корисні поради

Більш точну інформацію про існуючі вимоги та необхідних для імміграції документах ви можете отримати на сайті посольства Нової Зеландії в Москві.