Як написати лист у посольство

Як написати лист у посольство

Для того щоб звернутися в посольство в письмовій формі, необхідно скласти лист за певними правилами. Тільки правильно оформлений документ буде розглядатися, і тільки в цьому випадку ви можете розраховувати на швидку відповідь.

Інструкція

  1. Будь-посольство лист складайте на національній мові потрібної країни або на міжнародному — англійською. Якщо ваші навички іноземної писемного мовлення залишають бажати кращого, попросіть кого-небудь, що знає мову, допомогти вам. Стиль викладу повинен бути максимально зрозумілим, лаконічним і зрозумілим, в тексті не повинно бути граматичних помилок, так як їх наявність справить дуже невигідне враження про вас.
  2. Майже на кожний випадок існують шаблони звернень, які можна переглянути на сайті посольства. Якщо потрібного зразка там немає, пишіть лист у вільній формі, дотримуючись тільки загальні вимоги. У верхньому лівому кутку поставте дату звернення, потім вкажіть прізвище та ім’я тієї особи, до якого ви пишете і його посада. Потім вкажіть адресу посольства в такій послідовності: вулиця, будинок, місто. Текст листа почніть з обігу, наприклад, «Dear mr. Smith».
  3. З нового рядка чітко викладіть своє прохання або опишіть вашу проблему. Після тексту поставте ваше повне ім’я, по батькові та прізвище, вкажіть свій повну домашню адресу та контакти, наприклад, номер телефону або електронну адресу. Також обов’язково має бути присутня ваша особиста підпис. Якщо ви пишете від руки, текст повинен бути максимально розбірливим. Пам’ятайте, що якщо ви не записали своє повне ім’я або забули вказати поштову адресу з індексом, то лист визнають анонімним і відповідати на нього не будуть, навіть якщо ви помістили в зверненні свої контакти.
  4. Відправте лист на поштову або електронну адресу посольства. Дізнатися його можна на сайті. Наприклад, адреса посольства Португалії виглядає наступним чином:

    Sec?? O Consular da Embaixada da R? Ssia

    Rua Visconde de Santar? M, 57

    1000-286 Lisboa.
  5. Як правило, звернення громадян розглядаються досить швидко, але якщо питання дуже складне, чекати відповіді ви можете до 30 днів. Співробітники посольства можуть також зв’язатися з вами для того, щоб задати якісь уточнюючі питання, тому в листі краще вказати номер мобільного телефону і час, коли вам можна дзвонити.