Як написати запрошення для візи


 

Коли іноземець, ваш друг чи родич, хоче відвідати Росію, відразу постає питання про написання запрошення для оформлення візи. В даному документі необхідно надати відомості про саму людину, цілі його поїздки в РФ, а також про термін перебування в Росії. В залежності від виду візи розрізняється і форма запрошення.



Вам знадобиться

— реєстрація в РФ;
- Копія паспорта іноземного громадянина.

Інструкція

  1. Визначте, з якою метою іноземний громадянин збирається відвідати РФ, яка тривалість його поїздки, як часто йому необхідно перетинати кордон країни. Запрошення поділяються на ділові, туристичні та гостьові.
  2. Запрошуючи іноземного громадянина до себе в гості, ви повинні оформити гостьове запрошення. Для цього зверніться у УФМС за місцем вашої реєстрації, де вам допоможуть заповнити необхідну заяву. Зверніть увагу, що ви повинні бути власником житла, в якому планується розміщення іноземця. Точно вкажіть дані запрошуваного людини, місце його перебування в Росії, мета, тривалість, дати поїздки. Оформлення такого запрошення триває 30 календарних днів.
  3. При оформленні гостьового запрошення вам необхідно мати при собі копію закордонного паспорта іноземного громадянина і заповнену заяву. Анкета заповнюється виключно російською мовою.
  4. Коли запрошення буде готове, його відправлять іноземцю оригіналом на руки. Він повинен самостійно звернутися в Консульство РФ на території своєї країни для оформлення гостьової візи. Необхідно буде надати необхідний пакет документів і заплатити мито. Набір документів може істотно відрізнятися в різних країнах, також як і розмір мита.
  5. Правом оформлення туристичного запрошення володіють тільки туристичні компанії. Від свого імені вони оформляють даний документ, що містить всі необхідні відомості, відправляють його іноземцю поштою або факсом. Оформлення такого запрошення займає зазвичай 24 години. Після отримання запрошення громадянин відправляється в Консульство для оформлення туристичної візи.
  6. Ділові запрошення оформляються тільки юридичними особами, що мають акредитацію при відповідному органі. Вони здійснюють дану процедуру через УФМС або Консульський Департамент МЗС.

Корисні поради

Дуже уважно заповнюйте вихідні дані іноземного громадянина. Помилка всього в одній букві зробить ваше запрошення недійсним для оформлення візи.