Як не зберігати історію в Опері


 

Конфіденційність та приватність при серфінгу в інтернеті іноді потрібно тимчасово підсилити, наприклад, коли робота ведеться не з особистого комп’ютера. В сучасних браузерах не потрібно встановлювати будь-які доповнення для забезпечення потрібних налаштувань приватності, оскільки всі необхідні функції опционального зміни рівня конфіденційності присутні в самих браузерах, в т.ч. в Опері.


Інструкція

  1. Використовуйте одноразову очистку історії, якщо потрібно очистити історію на один сеанс. Той же самий ефект дасть включення режиму інкогніто на одну сесію або тимчасове відключення зберігання історії. Змінити цю настройку можна через діалогове вікно основні установки Опери на вкладці розширених налаштувань, пункт меню «Історія». Це дозволить залишити все ті посилання в журналі, які існували до початку сеансу роботи з браузером з відключеним збереженням відвіданих сторінок.
  2. Активуйте повне відключення збереження списку відвіданих сторінок, якщо необхідно повністю деактивувати ведення журналу в браузері. Відкрийте діалогове вікно налаштувань браузера Опера через кнопку головного меню або натиснувши клавіші Ctrl + F12. Перейдіть на вкладку зі списком розширених настройок і виберіть ліворуч пункт меню «Історія». Спочатку натисніть кнопку «Очистити» для того, щоб видалити вже існуючі записи в журналі історії, потім зніміть галочку з пункту «Пам’ятати вміст відвіданих сторінок», щоб кеш з інформацією про відвіданих адресах був вилучений, і виставите значення параметра «Пам’ятати адрес» рівним нулю , вибравши зі списку потрібний варіант. Після цього застосуйте настройки, натиснувши кнопку ОК.
  3. Скористайтеся бічною панеллю і меню з швидким доступом до налаштувань, якщо кнопка з головним меню недоступна. На значку з журналом викличте контекстне меню, виберіть пункт «Зберігати історію», клацніть на підпункті «0 позицій». Ефект той же самий, тільки не видаляється вже наявні записи та не очищує кеш із завантаженими сторінками з журналу. Цей спосіб підходить для випадку, коли потрібно просто відключити зберігання історії, без знищення раніше збережених списків відвіданих сторінок.