Як не зберігати пароль на сторінці


 

Доступ користувача до особистій сторінці здійснюється тільки після заповнення спеціальної форми з зазначенням логіна і пароля, за допомогою яких здійснюється вхід на сайт. Для зручності клієнтів більшість сервісів пропонують функцію автозбереження облікових записів. Коли ж доступ до комп’ютера мають інші користувачі, від цієї послуги краще відмовитися.


Вам знадобиться

— реєстрація в електронній пошті або на будь-якому сайті;
- Доступ в інтернет.

Інструкція

  1. Функція автоматичного збереження облікових даних при вході в електронну пошту або сайт, на якому зареєстрований користувач, значно спрощує роботу в інтернеті. Ввівши раз пароль і логін, ви можете більше не витрачати час на їх написання при кожному відвідуванні своєї сторінки. Наступного разу вам досить буде підключитися до інтернету і клікнути по збереженою посиланням сайту. Однак ця зручна функція не завжди відіграє позитивну роль. Якщо на одному комп’ютері працюють кілька людей, від неї краще відмовитися. Інакше ваша особиста інформація, листування можуть виявитися доступними іншим користувачам.
  2. Щоб цього не сталося, найкраще убезпечити свій аккаунт, відключивши функцію збереження пароля. Зробити це досить просто. Виключити доступ сторонніх до електронної пошти можна, навіть не заходячи в e-mail. Для чого достатньо на головній сторінці свого поштового сервісу у вікні з логіном і паролем залишити незаповненим вікно «Зберегти пароль». Або відвідати меню «Налаштування» в своєму електронному ящику. Зайдіть в розділ «Безпека» і встановіть необхідні параметри. Заборона збереження логіна — один з них.
  3. У соціальних мережах також можна скасувати запам’ятовування облікових записів. Зробити це можна за допомогою свого браузера. Як правило, всі інтернет-оглядачі при введенні пароля від пошти чи особистого облікового запису на сайт пропонують його зберегти. Просто відмовтеся від цієї можливості і можете бути спокійні за збереження своїх даних.
      
  4. Ще один варіант відключення збереження пароля — зайти на головну сторінку сайту, де для входу потрібне введення облікових записів, заповніть поля з логіном та паролем, але залиште не зазначеної рядок з написом «Запам’ятати», «Зберегти» або «Зберегти пароль». В залежності від сайтів назва цього пункту може видозмінюватися, але суть у нього одна. Якщо це поле залишиться порожнім, ваші дані не збережуться. А значить, на вашу сторінку зможете зайти тільки ви, за умови введення правильного пароля.