Як оформити дозвіл тимчасового проживання

Як оформити дозвіл тимчасового проживання

Тимчасове перебування в Росії дає право людині перебувати на її території до 36 місяців. У Законодавстві РФ не передбачено продовження дозволу після того, як термін минув.

Інструкція

  1. При наявності вільних грошових коштів, ви можете довірити процедуру оформлення дозволу ВП професійним юристам, а вільний час від процедури оформлення, зайняти своєю роботою чи бізнесом. Але ви можете для невеликої економії грошей, особисто зайнятися оформленням на дозвіл ВП. Для цього вам необхідно зробити наступне.
  2. З’ясуйте, чи є у вас підстави подати документи без урахування квоти. Квота необхідна тим, у кого немає членів сім’ї з російським громадянством. Без неї ви не маєте права на отримання тимчасового проживання. Квота — це щорічне обмеження кількості людей, яка встановлює Управління Федеральної міграційної служби Росії для проживання у конкретних регіонах РФ.
  3. Зберіть список документів на подачу оформлення тимчасового проживання.

    Вам для цього знадобиться довідка з органів влади вашої країни, яка підтверджує, що ви не були раніше судимі. Копія закордонного паспорта, що має нотаріальний переклад і ваш паспорт.

    Ви повинні мати непідробну міграційну карту з проставленою відміткою про проходження кордону. Карті повинно бути з дня видачі не менше 3-х місяців.

    Уявіть свідоцтво про шлюб та свідоцтво про народження з їх копіями. Усі ксерокопії оригіналів обов’язково завірте у нотаріуса.

    Паспорт батька, матері, чоловіка або дружини, свідоцтво про народження дітей, паспорт дитини (після досягнення 16 — го віку). Зробіть копії всіх цих документів.

    Медичний висновок, що підтверджує відсутність ВІЛ довідка про стан здоров’я.

    Пред’явіть виписку з будинкової книги, де ви припускаєте тимчасово зупинитися. Письмова згода, завірене у нотаріуса, всіх членів сім’ї, у якій ви припускаєте жити. Візьміть особовий рахунок, що говорить про відсутність заборгованості по квартплаті.

    Також знадобляться: документ з місця вашої навчання (диплом або атестат), довідка з місця роботи або навчання за п’ять років, 4 фотографії 35 х 45 чорно-білі, матові, 2 конверти, 2 папки.
  4. Напишіть заяву і зареєструйте його в управлінні міграційної служби. Заява треба подати у двох примірниках. Вам на руки видадуть довідку про його прийом. Протягом одного місяця з дня подачі заяви допускається надання довідки про стан здоров’я. Термін розгляду заяви не перевищує 60 діб.

    За результатами розгляду заяви про видачу дозволу на тимчасове проживання територіальним органом ФМС Росії в строк, що не перевищує 5 місяців з дати прийняття заяви, приймається рішення про видачу або про відмову у видачі дозволу на тимчасове проживання.

    За заявою іноземного громадянина, який прибув до Російської Федерації у порядку, що не вимагає отримання візи, а також учасника вищезгаданої державної програми рішення про видачу або про відмову у видачі дозволу на тимчасове проживання приймається в строк, що не перевищує 50 діб з дати прийняття заяви про видачу дозволу на тимчасове проживання або надходження заяви про видачу дозволу на тимчасове проживання в територіальний орган ФМС Росії відповідно.