Як оформити фінську візу

Як оформити фінську візу

Фінляндія є членом Євросоюзу, тому громадянам Росії при в’їзді в країну необхідна шенгенська віза. Якщо ви вирішили оформити візу самостійно, вам потрібно буде звернутися до Візового відділу Посольства або Візовий Центр Фінляндії в Москві, в Генеральне Консульство в Санкт-Петербурзі або в Консульства Мурманська і Петрозаводська.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців після повернення з поїздки, і має дві вільні сторінки;
- Ксерокопії заповнених сторінок внутрішнього паспорта;
- Заповнена та підписана анкета;
- Кольорова фотографія 3,6 х4, 7 см;
- Медичний страховий поліс, дійсний в усіх країнах Шенгенської угоди, із сумою покриття не менше 30000 євро;
- Підтвердження броні готелю або запрошення;
- Проїзні квитки в обидва кінці;
- Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади та щомісячного окладу;
- Підтвердження фінансової спроможності (виписка з банківського рахунку і т.д.);
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Насамперед заповніть візову анкету. Вона повинна бути заповнена англійською мовою, на комп’ютері або друкованими літерами. Не забудьте її підписати.
  2. Якщо ви подаєте документи в Візовий відділ Посольства, потрібна попередня запис через інтернет. Подати документи до Візового Центру ви можете як за попереднім записом, так і в порядку загальної черги. Запис можливий за телефоном (495) 662-87-39 (у будні з 8:00 до 19:00) або на сайті Візового центру.
  3. Якщо ви їдете до Фінляндії на запрошення, до основних документів прикладіть оригінал або копію запрошення. Якщо ви їдете на запрошення громадянина Росії, який проживає у Фінляндії, необхідно надати копії документів, що дозволяють його перебування в країні і копію розвороту його закордонного паспорта.
  4. Учням і студентам необхідно додати довідку з місця навчання, копію студентського квитка та спонсорську лист від батьків.
  5. Пенсіонерам — копію пенсійного посвідчення і спонсорський лист або фінансові документи (виписка з міжнародної банківської картки або інші документи, що підтверджують наявність фінансових засобів).
  6. Непрацюючим громадянам потрібно докласти спонсорський лист небудь документи, що підтверджують фінансову спроможність (виписку з банку, з ощадкнижки, дорожні чеки і т.д.).
  7. Дітям знадобляться наступні документи: на додаток до основного пакету документів необхідно надати копію свідоцтва про народження і окрему заповнену анкету.
  8. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, потрібно копія нотаріально завіреної згоди від другого батька. Якщо дитина їде з супроводжуючим, знадобиться копія нотаріально завіреної згоди від обох батьків. У разі відсутності другого з батьків, потрібно буде надати копію свідоцтва матері-одиночки або довідку з поліції про те, що місцезнаходження другого батька невідомо.

Зверніть увагу

Оплата консульського збору становить 35 євро;

Корисні поради

Термін видачі візи становить від 7 до 30 днів, тому подбайте про візу завчасно;