Як оформити гостьову візу в Росію


 

Громадянам більшості держав світу необхідна віза, щоб легально в’їхати до Росії. Один з найбільш популярних видів короткострокової візи — гостьова, яка підходить самим широким категоріям людей.


Вам знадобиться

— паспорт;
- Запрошення від приймаючої сторони;
- Фотографія.

Інструкція

  1. Отримайте паспорт вашої країни для виїзду за кордон. У багатьох державах це спеціальний документ, що відрізняється від внутрішнього посвідчення особи.
  2. Уточніть, чи правильно ви вибрали тип візи. Гостьова віза ідеально підходить до тих, хто їде до Росії на запрошення друзів або родичів. Цей документ не дає права на роботу, таку візу можна продовжити на території Росії. Якщо ви їдете в складі туристичної групи або запрошені до Росії бізнес-партнерами, то вам потрібно отримувати візи іншого типу — туристичну або ділову.
  3. Зберіть документи, необхідні для отримання візи. Сфотографуйте і прикладіть знімок до паперів. Отримайте запрошення від одного — громадянина Росії або людини, що живе там постійно. В тексті листа має бути зазначено зобов’язання забезпечувати вам місце проживання на час поїздки. Або, якщо ви будете жити в іншому місці, ви можете прикласти до інших документів бронь місця в готелі на весь час перебування в країні.
  4. Знайдіть адресу посольства Росії в вашій державі. Це можна зробити через довідник організацій, що видається в вашій державі. Якщо посольство виявиться далеко від вас, зв’яжіться з ним по телефону і уточніть можливість дистанційної подачі документів. Наприклад, це можливо, якщо в країні є туристичні агентства, акредитовані при посольстві.
        
  5. Подайте документи на розгляд. Перед цим заповніть анкету на отримання візи. Сплатіть візовий збір. Його сума залежить від країни, де знаходиться посольство, а також від терміновості виконання. За стандартну вартість візу оформлятимуть до десяти днів, а з доплатою — до трьох робочих днів.
  6. При схваленні вашої заявки отримаєте в зазначений час паспорт з вклеєною в нього візою. з нею ви зможете двічі перетнути кордон Росії, а якщо запросили мультивізу, то і більшу кількість разів.