Як оформити громадянство рф

Як оформити громадянство рф

Оформити громадянство РФ простіше, якщо на це є право (народження на території РФ, один з батьків — громадянин РФ, відновлення втраченого російського громадянства, російська національність і бажання освоювати необжиті райони). Процедура може зайняти місяць (за програмою переселення в неосвоєні землі), але навіть за спрощеною схемою зазвичай триває від 3 до 6 місяців, а за звичайною — рік.

Вам знадобиться

- Свідоцтво про народження;
- Паспорт (посвідчення особи);
- Російська віза (повідомлення про постановку на міграційний облік);
- Міграційна карта;
- Вид на проживання (дозвіл на роботу);
- Меддовідки;
- Анкети і 4 кольорових фото (3,5 на 4,5);
- Відмова від попереднього громадянства;
- Документ про здачу іспиту з російської мови.

Інструкція

  1. Щоб оформити громадянство РФ у звичайному порядку, необхідно прожити мінімум 5 років в РФ, маючи дозвіл на проживання і оволодівши російською мовою. Термін скорочується до року біженцям, видатним діячам науки, культури або спорту, висококваліфікованим фахівцям. Спрощений порядок (без виду на проживання) доступний дітям, які мають батьків — громадянина РФ, подружжю громадян РФ і колишнім громадянам СРСР і громадянам Киргизії, Білорусії і Казахстану.
  2. Підготуйте необхідні документи. Довідка про відсутність судимості не вимагається від громадян СНД. Всі інші документи, що підтверджують освіту, шлюб, розлучення, наявність дітей, нерухомості, закордонний паспорт і листування з МЗС пред’явіть в тому випадку, якщо вони є. Всі документи повинні бути перекладені на російську мову, завірені нотаріально і мати копії. У закордонного паспорта термін дії повинен закінчуватися не раніше, ніж через півроку.
  3. Подавайте заяву про громадянство в двох примірниках за місцем перебування або реєстрації в федеральні органи виконавчої влади. Якщо прохання подається за кордоном — тоді в консульство.
  4. Якщо заявник повнолітній, то документи на громадянство подає він особисто, якщо це — дитина, то заяву подає один з батьків.
  5. При подачі заяви видається бланк, який можна заповнювати від руки або друкарськими засобами. У нього не можна вносити абревіатури або щось виправляти. Цей бланк разом з усіма документами передається посадовій особі.
  6. Сплатіть мито в 1000 рублів.

    Далі оформляється згоду на набуття громадянства і з цього моменту заявка вважається прийнятою до розгляду.