Як оформити іноземця

Як оформити іноземця

Для оформлення на роботу в організацію іноземного громадянина необхідно отримати цілий ряд дозвільних документів. Дозвіл на роботу іноземцю видається органом внутрішніх справ. Причому роботодавцю необхідно представити обгрунтування для використання іноземного праці. Працевлаштування іноземного громадянина, що проживає в країні з візовим режимом, відбувається тільки після надання йому запрошення на в’їзд. Також іноземцю необхідно оформити реєстрацію тимчасового проживання на території РФ.

Вам знадобиться

Запрошення іноземному громадянину, визнаний документ про освіту, чинний паспорт іноземного громадянина, угода про попередню домовленість з іноземним працівником.

Інструкція

  1. При необхідності використання кваліфікованої праці фахівця з країни, з якою РФ має візовий режим в’їзду, йому необхідно оформити офіційне запрошення. На основі даного документа буде видана віза на певний термін. По приїзду в країну іноземцеві в триденний термін потрібно зареєструватися за місцем перебування.
  2. Для укладення трудової угоди з іноземцем відповідно до 3 пунктом 18 статті ФЗ № 115-ФЗ направте заявку про необхідність залучення іноземного працівника до територіального органу служби зайнятості. Надайте в службу зайнятості повні відомості про вашу організацію і про кількість вже працюючих у вас іноземних громадян з перерахуванням їх посад. Також, у вільній формі обгрунтуйте необхідність іноземного фахівця для вашої роботи.
  3. Після розгляду вашої заявки в органі служби зайнятості заберіть висновок про доцільність використання праці іноземного працівника. Для отримання дозволу на використання іноземного праці в районному органі внутрішніх справ зберіть необхідний пакет документів.
  4. У даний пакет дозволите свідоцтво іноземного фахівця про визнання в РФ або еквівалентності його документа про професійну освіту. Також необхідне укладення зі служби зайнятості та документ попередньою домовленістю з іноземним громадянином про прийом на роботу. Крім цього, в ОВД знадобляться всі установчі документи на вашу організацію та відомості про вже працюючих іноземців.
  5. Напишіть заяву в ОВД вашого району про видачу дозволу. Прикладіть до нього весь пакет документів з кольоровою фотографією іноземного громадянина (30 x 40 мм). Надайте в ОВС всі зібрані документи. При подачі заяви на розгляд необхідний також паспорт іноземного громадянина і заявника.
  6. Через один місяць дозвіл на прийом іноземного працівника буде видано за підписом керівника ОВС. Далі оформлення нового працівника відбувається в звичайному порядку.