Як оформити реєстрацію іноземному громадянину


 

Як прописано в законі «Про міграційний облік іноземців в РФ», громадянин, який не має російського громадянства і прибув на територію нашої країни, зобов’язаний стати на облік. Перелік необхідних для цього документів може змінюватися в залежності від того, громадянином якої стани є іноземець, а також від того, чи є у нього запрошення в Росію.



Вам знадобиться

— паспорт іноземного громадянина;
- Вид на проживання;
- Дозвіл на роботу;
- Бланк заяви про взяття на облік;
- Федеральний закон «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації»;
- Віза.

Інструкція

  1. По прибуттю до Російської Федерації ви зобов’язані стати на облік у міграційній службі. Це потрібно зробити протягом трьох днів з моменту вашого приїзду. Візьміть свій паспорт, який підтверджує ваше громадянство в тій країні, де ви постійно проживаєте. Якщо у вас є на руках посвідку на проживання, дозвіл на роботу, якщо ви будете здійснювати трудову діяльність на території Росії, пред’явіть ці документи в міграційний орган того регіону, де ви будете перебувати певний час.
  2. Складіть заяву. У змістовній частині пропишіть ваше прохання про постановку на облік.
  3. На наступний день співробітники міграційної служби Росії проставляють у ваших документах відмітку про постановку на облік. В цьому випадку ви будете законно перебувати на території РФ. Якщо ви не зробите необхідних дій, вчасно не отримаєте реєстрацію, вас позбавлять права на в’їзд в країну на п’ять років, а також накладуть штраф — його розмір варіюється від 2000 до 500 000 рублів.
  4. Якщо ви запрошені на роботу російською компанією, всі паперові клопоти лягають на цю фірму. Як правило, представником підприємства пред’являються ваші документи в міграційну службу. Коли в організації немає можливості особисто представити документацію, надсилається лист з повідомленням, в якому прописується адреса, де ви будете поставлені на реєстраційний облік.
  5. Якщо у вас ще немає запрошення ні від громадянина Росії, ні від російської фірми, ви також повинні зареєструватися. Прийдіть в міграційну службу і пред’явіть ваш паспорт. Встати на облік ви маєте право за адресою готелю чи іншого житла, де ви будете перебувати певний час. Врахуйте, що в такому випадку вам слід пред’явити візу. Період її дії визначається на рік, іноді менше цього терміну. На цей же час вас зможуть зареєструвати. Якщо ви є громадянином однієї з країн СНД, віза не потрібно. В цьому випадку встати на облік ви маєте право тільки на період до трьох місяців.