Як оформити шенгенську візу до Німеччини

Як оформити шенгенську візу до Німеччини

Якщо ви вирішили здійснити подорож по Німеччині і є громадянином РФ, вам буде потрібно діюча Шенгенська віза. Оформити її можна самостійно, вивчивши вимоги посольства та підготувавши необхідний пакет документів. Після цього вам потрібно буде звернутися у візовий підвідділ Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Москві або в Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Єкатеринбурзі або Новосибірську.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців після повернення з поїздки, що має дві чисті сторінки;
- Використані закордонного паспорта, якщо в них є шенгенські візи;
- Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта;
- 2 кольорові фотографії 3,5 Х 4,5 см на білому фоні;
- Підтвердження проживаючи (бронь готелю, запрошення);
- Проїзні квитки;
- Довідка з місця роботи;
- Підтвердження наявності фінансових засобів;
- Медичний страховий поліс із сумою покриття не менше 30000 євро, що діє на всій території Шенгенської угоди;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Почніть із заповнення анкети. Вона може бути німецькою або російською мовами, проте в цьому випадку ваші ім’я, прізвище та дата народження повинні бути написані латинськими літерами, точно так само, як в закордонному паспорті. Заповнити її ви зможете на комп’ютері або від руки друкованими літерами, попередньо роздрукувавши бланки. Для цього, пройдіть за посиланням-http: / / www.moskau.diplo.de/Vertretung/moskau/ru/01/Visumbestimmungen/Ant …. Коли анкета буде готова, підпишіть її та наклейте на неї одну фотографію.
  2. Якщо ви їдете на запрошення, вам потрібно докласти до документів оригінал і копію запрошення, яке повинно бути складено у Відомстві у справах іноземців за місцем проживання запрошує, і містити гарантії того, що ця людина бере на себе зобов’язання відповідно до § § 66-68 Закону про перебування іноземців на території Федеративної Республіки Німеччини.
  3. У разі бронювання готелю, прикладіть підтвердження броні (факс або роздруківку з сайту) з печаткою готелю і підписом уповноваженої особи.
  4. Довідка з місця роботи повинна бути на фірмовому бланку організації, містити всі реквізити компанії, інформацію про вашу посади, щомісячному окладі, стаж роботи і фразу про наданий відпустці.
  5. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам потрібно подати копію пенсійного посвідчення і підтвердження наявності фінансових коштів (виписка з банківського рахунку і т.д.) або спонсорську лист, довідку з місця роботи родича, що фінансує подорож і ксерокопію його внутрішнього паспорта.
  6. Школярам і студентам необхідно додати довідку з навчального закладу, копію студентського квитка та дозвіл бути відсутнім на заняттях, якщо подорож намічено на навчальний час.
  7. Підтвердити наявність фінансових засобів можна за допомогою недавньої виписки з банку або з рахунку кредитної карти.
  8. Також вам потрібно буде надати Гарані того, що ви обов’язково повернетеся на батьківщину. Як підтвердження можуть служити довідка з місця роботи, свідоцтва про шлюб, про народження дітей або документи, що підтверджують право власності на рухоме або нерухоме майно. Чим більше документів ви представите, тим більша ймовірність того, що вам видадуть візу.
  9. На дітей потрібно буде заповнити окрему анкету, підписати її і додати оригінал і копію свідоцтва про народження. Якщо дитина їде не з обома батьками, знадобиться нотаріально завірена довіреність (оригінал, копія) від другого з батьків (батьків), дійсна на всій території Євросоюзу. Довіреність повинна бути переведена на німецьку мову. У ній потрібно вказати ім’я та прізвище довіреної особи. Якщо супроводжуючий дитини людина подає документи на візу окремо, треба буде докласти ксерокопії розвороту його закордонного паспорта та сторінки з візою. Якщо один з батьків відсутній, не забудьте представити документ з компетентних органів.
  10. Подача документів можлива за попереднім записом за телефонами — (495) 789 64 82 або (495) 974 88 38. Мінімальний тариф становить 230 рублів і 115 рублів за кожну наступну хвилину. Дзвонити можна з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 18:00. Під час дзвінка вам знадобиться закордонний паспорт, тому майте його під рукою.
  11. Отримати паспорта ви зможете біля входу № 1 з понеділка по четвер з 08:00 до 10:00 і з 14:00 до 15:30 або в п’ятницю з 8:45 до 10:00 та з 12:30 до 14:00.

Зверніть увагу

Заяви розглядаються, як правило, протягом трьох робочих днів після подачі всіх необхідних документів.

Корисні поради

Адреса Візового підвідділу Посольства Німеччини в Москві — Ленінський проспект, д. 95 «А».