Як оформити тимчасове проживання

Як оформити тимчасове проживання

Всі іноземні громадяни, які прибули до Росії на певний термін, повинні отримати дозвіл на тимчасове проживання. На підставі цього дозвіл іноземець може жити в Росії, поки не отримає дозвіл на проживання. Оформити тимчасове проживання можна, зібравши всі необхідні документи і звернувшись в органи ФМС Росії.

Інструкція

  1. Якщо ви є громадянином, який прибув до Росії у порядку, вимагає одержання візи, то ви повинні надати наступний пакет документів:
  2. Заява з проханням видати дозвіл на тимчасове проживання. Існує встановлена ​​форма, яку ви повинні заповнити і надати в територіальні органи ФМС у двох примірниках.
  3. 4 фотографії 35 x 45 мм. Вони можуть бути чорно-білими або кольоровими. Головне, щоб вони були чіткими. Якщо є неповнолітні діти, надайте 2 фотографії всіх неповнолітніх дітей, зазначених у вашій заяві.
  4. Посвідчення особи. Це може бути закордонний паспорт або інший документ, визнаний Росією як документ, що засвідчує особу, відповідно до міжнародного договору.
  5. Документ, який підтверджує наявність або відсутність у вас судимості.
  6. Вид на проживання або інший документ, який підтверджує, що ви не проживаєте в державі, громадянином якої є. Цей документ повинен бути складений повноважним органом цієї держави.
  7. Свідоцтво про шлюб.
  8. Свідоцтво про народження дитини.
  9. Документ, що засвідчує особистість вашої дитини, якщо йому ще не виповнилося вісімнадцять років. Якщо у дитини вже є паспорт, надайте його.
  10. Документ, який підтверджує, що дитина згоден переїхати до Росії. Ця вимога дійсно для дітей 14-18 років. Підпис дитини потрібно завірити нотаріально.
  11. Сертифікат про відсутність у вас і всіх членів вашої родини ВІЛ-інфекції.
  12. Документ, який підтверджує, що ні ви, ні члени вашої сім’ї не хворі наркоманією і не заражені інфекціями, перелік яких затверджено постановою Уряду РФ. Даний документ може бути виданий як повноважним органом іноземної держави, так і повноважним закладом охорони здоров’я РФ.
  13. Якщо ви є громадянином, якому не потрібна віза, то від вас буде потрібно:

    Заяву. 4 фотографії 35 x 45 мм. Вони можуть бути чорно-білими або кольоровими. Головне, щоб вони були чіткими. Якщо є неповнолітні діти, надайте 2 фотографії всіх неповнолітніх дітей, зазначених у вашій заяві.
  14. Посвідчення особи.
  15. Посвідчення особи дітей, вписаних в заяву.
  16. Міграційну карту, в якій повинна бути відмітка про в’їзд на територію РФ.
  17. Квитанцію, що підтверджує оплату держмита за видачу дозволу.
  18. Документ, який підтверджує, що ні ви, ні члени вашої сім’ї не хворі на ВІЛ, наркоманією і не заражені інфекціями, перелік яких затверджено постановою Уряду РФ.
  19. Свідоцтво про те, що ви поставлені на облік в податковому органі.

Зверніть увагу

Всі документи, які були оформлені за кордоном, повинні бути легалізовані в дипломатичному представництві або російському консульстві за кордоном ..

Всі документи, складені іноземною мовою, потрібно перекласти і завірити в нотаріуса.

Якщо прізвища членів сім’ї відрізняються від прізвища громадянина, який написав заяву, необхідно надати додаткові документи, що підтверджують спорідненість.

Документи, видані у зв’язку із службовою та професійною діяльністю, а також документи з терміном дії менше півроку, не можуть розглядатися як засвідчують особу.

Корисні поради

З 1 червня 2010 року ви можете скористатися послугою Єдиного порталу державних і муніципальних послуг РФ і подати заяву на тимчасове проживання в електронному вигляді