Як оформити візу а ОАЕ

Як оформити візу а ОАЕ

Громадянам Російської Федерації для відвідування Об’єднаних Арабських Еміратів потрібна віза. Її можна оформити через туроператорські компанії або самостійно в Візовому центрі ОАЕ в Москві.

Інструкція

  1. Оформлення візи через туроператора

    Туроператору необхідно надати наступні документи.

    1. Відскановану кольорову копію закордонного паспорта з терміном дії не менше 6 місяців з дня повернення з передбачуваної поїздки.

    2. Відскановану кольорову фотографію. Розмір фотографії повинен бути 4,3 Х 5,5 см, розмір файлу — не більше 40Кб, типу — JPG.

    3. Анкету, заповнену на англійській мові.

    Якщо ви подорожуєте з дітьми, потрібно додати ксерокопію свідоцтва про народження.
  2. Заміжні жінки у віці до тридцяти років, які подорожують без чоловіка або мають з ним не одне прізвище, повинні пред’явити копію свідоцтва про шлюб.

    Для незаміжніх жінок, які досягли тридцяти років, діють особливі правила.

    Якщо був заброньований готель, категорія якого менше 5 *, імміграційна служба ОАЕ вимагає внести депозит у розмірі 1500 доларів США. Ця сума буде стягнута як штраф, якщо туристка порушить візовий режим і не покине країну в зазначений термін. Депозит вносить туроператор.
  3. Оформлення візи через Візовий центр ОАЕ

    Якщо метою вашої поїздки є туризм, відвідання родичів або навчання, і ви вирішили оформити візу самостійно, потрібно звернутися до Візового центру. У цьому випадку вам доведеться надати документи, що підтверджують статус мандрівного або фінансовий статус.
  4. Підтвердити статус мандрівного може той, хто за останні п’ять років побував в одній з наступних країн: США, Канаді, Новій Зеландії, Австралії, Японії чи країнах Шенгенської угоди. До документів необхідно додати ксерокопії сторінок закордонного паспорта з візами однієї або декількох вищевказаних країн. Також буде потрібно оригінал паспорта, який буде повернений власникові після того, як по ньому звірять ксерокопії.
  5. Якщо за останні п’ять років ви не були в жодній з цих країн, вам доведеться підтвердити фінансовий статус. Для цього знадобиться довідка з банку про те, що за останній рік ваш дохід склав не менше 400000 рублів. Або довідка з місця роботи за формою 2-ПДФО, де буде прописано, що ваша заробітна плата становить не менше 34 000 рублів на місяць.
  6. Для оформлення візи в Візовому центрі вам будуть потрібні наступні документи:

    - Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців з дня закінчення поїздки;

    - Оригінал та ксерокопії сторінок використаного закордонного паспорта;

    - Оригінал внутрішнього паспорта;

    - Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта;

    - 1 кольорова фотографія розміром 4,3 Х 3,5 см;

    - Анкета, заповнена англійською мовою;

    - Документи, що підтверджують статус мандрівного або фінансовий статус;

    - Підтвердження броні готелю.

    У разі приватного візиту до родичів — запрошення від громадянина ОАЕ або іноземця, що має вид на проживання, копія його паспорта та копії документів, що підтверджують спорідненість.

    Якщо ви не зможете підтвердити жоден із статусів, у вас не приймуть документи в Візовому центрі!
  7. Оформлення візи для дітей

    Візовий центр оформляє візи дітям за умови, що вони подорожують з батьками. На дитину заповнюється окрема анкета. Якщо він подорожує з одним з батьків, потрібно копія нотаріально завіреного дозволу від другого з батьків, перекладена на англійську мову, і копія сторінки внутрішнього паспорта батька з його даними.

Зверніть увагу

Віза оформляється протягом 7-10 днів, термінова віза — протягом 1-4 днів.

Візовий збір складає 60 доларів США.