Як оформити візу для іноземця

Як оформити візу для іноземця

Росія, незважаючи на проблеми з розвитком відповідної інфраструктури, досить популярна серед іноземних туристів. Також є достатня кількість людей, які хотіли б працювати в Росію. Але для жителів більшості країн при приїзді в країну необхідно оформлення візи. І щоб звести ризик відмови в документі до мінімуму, необхідно знати, які документи потрібно підготувати, куди і як потрібно звертатися за візою.

Вам знадобиться

- Паспорт або інший документ, що засвідчує особу;
- Гроші для оплати збору;
- 2 фотографії;
- Медичний страховий поліс, чинний на території Росії.

Інструкція

  1. Визначте, чи потрібно вам отримувати візу. Безвізовий в’їзд до Росії можливий, наприклад, для громадян Македонії. Список подібних країн постійно змінюється, тому надійніше уточнити необхідність отримання візи в консульстві Російської Федерації у вашій країні.

    Також ви можете не отримувати візу, якщо ви берете участь в морському круїзі із зупинками в одному з російських портових міст. Але перебування там не повинно бути більше трьох днів.
  2. Визначте, який тип візи вам потрібен. Від цього заздрості пакет документів, який ви повинні будете підготувати. Існує кілька основних типів віз — приватні (для поїздки за запрошенням або для туризму), навчальні та робочі.
  3. Підготуйте необхідні документи. Для поїздки в гості попросіть того, хто вас запрошує, оформити запрошення офіційно. Це потрібно зробити у відділенні Федеральної міграційної служби (ФМС) за місцем проживання громадянина Росії. Якщо ви їдете в туристичну поїздку, укладіть договір з турагентством і придбайте квитки в Росію заздалегідь. Для ділової візи вам буде потрібно запрошення від роботодавця, який також повинен завірити його у ФМС. Для поїздки на навчання вам будуть потрібні підтверджуючі документи від приймаючого університету про зарахування або про те, що вас допускають до вступних іспитів.
  4. Отримайте медичний страховий поліс, який діє на території Росії. Його можна придбати в турагенції або в страховій компанії у вашій країні. Їли ви пробудете в Росії більше трьох місяців, вам також знадобиться довідка про те, що ви не заражені ВІЛ.
  5. Знайдіть російське консульство за місцем вашого проживання. Їх повний список можна знайти на різних сайтах, присвячених візової тематики.
  6. Прийдіть зі своїми документами особисто в консульство. На місці заповніть анкету на візу. Також оплатіть консульський збір — в кожній країні сума відрізняється, дізнайтеся її заздалегідь.