Як оформити візу до Болгарії

Як оформити візу до Болгарії

Громадянам Російської Федерації для відвідування Болгарії потрібна віза. Її можна оформити в туристичному агентстві або самостійно, зібравши необхідний пакет документів. Самостійно оформити візу можна в Болгарських візових центрах в Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Казані, Ростові-на-Дону, Самарі, Єкатеринбурзі і Новосибірську.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців з дня повернення з поїздки;
- Копія розвороту закордонного паспорта;
- Анкета, заповнена та підписана заявником;
- Кольорова фотографія розміром 3,5 Х 4,5 см на світлому фоні;
- Оригінал і копія підтвердження броні готелю.
- Оригінал і копія проїзних квитків в обидва кінці;
- Довідка від роботодавця на фірмовому бланку з зазначенням посади та окладу;
- Студентам та школярам потрібно докласти студентський квиток, оригінал та копію довідки з місця навчання, оригінал та копію довідки з місця роботи одного з батьків, що фінансує поїздку, оригінал та ксерокопію заяви батька про те, що він спонсорує поїздку і ксерокопію розвороту його паспорта;
- Пенсіонерам необхідно надати копію пенсійного посвідчення, довідку з місця роботи (оригінал і копію) родича, спонсорує поїздку, заява (оригінал і копію) родича про те, що він спонсорує поїздку і ксерокопію розвороту його паспорта. Документ, що підтверджує спорідненість;
- Підтвердження фінансової спроможності (з розрахунку 100 євро на добу на особу);
- Оригінал і копія полісу медичного страхування із сумою покриття від 30000 євро;
- Оплата консульського збору в розмірі 35 євро.

Інструкція

  1. Якщо ви їдете на запрошення родичів, необхідно пред’явити запрошення (оригінал і копію) від громадянина Болгарії або особи, яка має вид на проживання. Родичами вважаються: подружжя, діти, батьки, батьки батьків, сестри, брати, внуки.
  2. Якщо ви збираєтеся проживати в орендованих або власних апартаментах, замість броні готелю необхідно надати наступні документи:

    - Копію про володіння нерухомістю, завірену у нотаріуса;

    - Договір оренди житлової нерухомості (оригінал і копію). Замість договору можна надати дозвіл від власника нерухомості на проживання заявника. Даний документ повинен бути завірений у нотаріуса;

    - Документи, що підтверджують факт оплати власником нерухомості податків за попередній рік.
  3. Після прийняття документів, співробітник Візового Центру видає заявнику квитанцію. Видача документів здійснюється за пред’явленням цієї квитанції.
  4. Віза дітям

    До основного пакету документів потрібно прикласти наступне:

    - Окремо заповнену анкету. Незалежно від того, вписана дитина в паспорт одного з батьків чи ні;

    - Копію свідоцтва про народження.

    Якщо дитина подорожує з одним з батьків або у супроводі третіх осіб, потрібна копія нотаріально завіреного дозволу на вивезення дитини від другого батька та копія першої сторінки паспорта довірителя. Якщо один з батьків відсутній, необхідно надати відповідні документи (довідку з поліції, книжку матері-одинаки і т.д.)

Зверніть увагу

Діти до 6 років звільнені від оплати консульського збору.

Корисні поради

У підтвердженні броні повинні бути вказані терміни поїздки, назва готелю, його адреса, телефон і факт оплати проживання.