Як оформити візу до Індії

Як оформити візу до Індії

Громадянам Російської Федерації та багатьох інших країн для в’їзду в Індію потрібна віза. Оформити візу самостійно можна в Візовому центрі Індії в Москві або в Генеральному консульстві в Санкт-Петербурзі і Владивостоку. Для цього вам буде потрібно підготувати необхідні документи.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Ксерокопія розвороту закордонного паспорта;
- Ксерокопія заповнених сторінок внутрішнього паспорта;
- 2 анкети, заповнені англійською мовою;
- 2 кольорові фотографії 3 Х 4см;
- Авіаквиток в обидва кінці;
- Підтвердження проживання;
- Оплата збору за оформлення документів.

Інструкція

  1. Візову анкету потрібно буде заповнити в режимі он лайн на сайті Візового центру Індії — http://www.ttsvisas.ru/Moscow/Forms.aspx?Cul=ru-RU. Вона має бути англійською мовою. Майте на увазі, що при заповненні полів забороняється ставити крапки, коми, двокрапки й інші знаки пунктуації. Після того, як ви заповните анкету, роздрукуйте її у двох примірниках і підпишіть. На кожен примірник наклейте одну фотографію.
  2. Якщо ви маєте подвійне громадянство, не маєте Російського громадянства або нещодавно його отримали, вам потрібно буде заповнити «Додаткову форму для іноземців». Форма теж заповнюється англійською мовою і прикладається до візової анкети.
  3. Перевірте ваш закордонний паспорт. Він повинен бути дійсний не менше 6 місяців після повернення з передбачуваної поїздки, і мати хоча б одну вільну сторінку для візи.
  4. Якщо ви їдете на запрошення, до основного пакету документів потрібно буде докласти запрошення, завірене в поліції, і ксерокопію паспорта запрошує вас особи.
  5. Якщо у вас намічається туристична поїздка, знадобиться підтвердження броні готелю. У ньому мають бути вказані ваші ім’я та прізвище, дату проживання та тип номера, а також, реквізити готелю. Це може бути факс з готелю з печаткою, роздруківка з електронної пошти або з сайту систем бронювання. В останньому випадку знадобиться номер резервації.
  6. На дітей необхідно заповнити окрему анкету, роздрукувати її в двох примірниках, наклеїти фотографії і додати копію свідоцтва про народження, переведеного на англійську мову. Все це потрібно докласти до основних документів.
  7. Якщо дитина їде з одним з батьків або у супроводі третіх осіб, знадобиться нотаріально завірена довіреність на виїзд від батька (батьків).
  8. Готовий пакет документів необхідно віднести до Візового центр, який працює з 10:00 до 17:00. Подаються документи в порядку живої черги. Якщо у вас виникнуть питання щодо оформлення візи, ви можете зателефонувати за номером (495) 411-90-27.
  9. У деяких випадках ви можете отримати візу в Гоа, в аеропорту Даболим. Це можливо у разі раптової хвороби або смерті родича (при наявності відповідних документів), транзиту, не перевищує 72 годин і в разі оформлення групового туру через індійського туроператора.

Зверніть увагу

Якщо ви збираєтеся пробути в країні більше 3 місяців, вам потрібно довідку про те, що у вас відсутні ВІЛ-антитіла.

Корисні поради

Для громадян РФ віза оформляється протягом 3 робочих днів. Для громадян інших держав — протягом 10 днів.

З 01.04.2011 можна отримати термінову візу за 1 робочий день.