Як оформити візу до Великобританії

Як оформити візу до Великобританії

Якщо ви є громадянином Російської Федерації і вирішили відвідати Великобританію, вам знадобиться діюча віза. Оформити її самостійно можна в Британському візовому центрі в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську і Ростові-на-Дону. Для цього необхідно зібрати пакет документів і особисто звернутися за візою, надавши свої біометричні дані.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт з терміном дії не менше 6 місяців з дня закінчення подорожі, що має дві чисті сторінки;
- Використаний закордонний паспорт (якщо є);
- Візова анкета;
- 1 кольорова фотографія 3,5 х4, 5 см;
- Підтвердження наявності фінансових засобів;
- Довідка з місця роботи;
- Підтвердження проживання (броня готелю або ваучер);
- Медичний страховий поліс з покриттям не менше 30000 євро;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Насамперед, пройдіть процедуру реєстрації на сайті Міграційної служби Великобританії: http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ApplyNow.aspx/. Потім виберіть тип анкети, залежно від мети передбачуваної поїздки. Прочитайте інструкцію із заповнення та почніть заповнювати анкету. Вона повинна бути заповнена в режимі онлайн на англійській мові. Роздрукуйте анкету і підпишіть її. На вашу електронну адресу прийде унікальний реєстраційний номер, завдяки якому ви зможете вибрати час візиту в Британський візовий центр. Після того, як ви виберете дату і час, ви отримаєте підтвердження дати та часу вашого візиту. Роздрукуйте його і прикладіть в анкеті.
  2. Підтвердити наявність фінансових коштів ви зможете, приклавши до документів недавню виписку з банківського рахунку, квитанції про отримання зарплати або документи з податкової інспекції. Якщо ви представите документи на рухоме чи нерухоме майно, це значно збільшить шанси на отримання візи.
  3. Довідка від роботодавця повинна бути на фірмовому бланку організації з підписами і печатками та зазначенням посади та окладу. Бажано, щоб оклад складав не менше 30000 рублів.
  4. Індивідуальним підприємцям потрібно надати ксерокопії свідоцтв про реєстрацію фірми і постановці на облік у податкових органах.
  5. Пенсіонери повинні докласти ксерокопію пенсійного посвідчення, спонсорський лист та довідку місця роботи родича (або виписку з його банківського рахунку), який фінансує поїздку.
  6. Непрацюючим громадянам знадобиться виписка з банківського рахунку або спонсорський лист і довідка місця роботи (виписка з банку) особи, що фінансує поїздку.
  7. Студентам та школярам потрібні студентський квиток, довідка з вузу (школи), спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора (або виписка з його банківського рахунку).
  8. Якщо ви їдете на запрошення, необхідно представити лист від запрошуючої, де буде вказана ступінь спорідненості або стосунків, мета, тривалість візиту і адресу, за якою ви будете проживати. Також потрібно додати ксерокопію паспорта громадянина Великобританії або ксерокопію виду на проживання.
  9. Майте на увазі, що всі документи необхідно перекласти на англійську мову. Переклад прикладіть до кожного документу на окремому аркуші. На кожному аркуші повинна бути вказана дата переказу, ім’я та прізвище перекладача, його підпис, контактна інформація та підтвердження того, що переклад відповідає оригіналу. Перевести документи ви можете самі. Можна також звернутися до професійних перекладачем. Якщо ви скористалися послугами бюро перекладів, потрібно вказати реквізити компанії, ім’я та прізвище перекладача. Переклади не завіряються нотаріально.
  10. Дітям до основного пакету документів потрібно ксерокопію свідоцтва про народження і нотаріально завірена довіреність від батька (батьків), якщо дитина подорожує з одним із батьків або з довіреною особою. В даному випадку, потрібно буде вказати його ім’я, прізвище та номер закордонного паспорта. Якщо другий батько відсутній, потрібна довідка з компетентних органів.
  11. Консульський збір складає 3570 рублів. Сплачується він безпосередньо у візовому центрі перед процедурою здачі біометричних даних.

Зверніть увагу

Оформлення візи займає від 15 робочих днів. Подавати документи на візу можна за 3 місяці до дати передбачуваної поїздки.

Корисні поради

Не рекомендовано додавати до пакету документів проїзні квитки, так як співробітники Посольства можуть сприйняти їх як примус до видачі візи.