Як оформити візу на запрошення


 

Якщо ваш родич, друг чи просто знайомий проживає за кордоном, він цілком може оформити вам запрошення. Але тільки в тому випадку, якщо ця людина живе в іншій державі легально.


Інструкція

  1. Якщо вас кличе в гості не родич, запрошення зазвичай робиться через поліцію, особливо якщо мова йде про поїздку до Іспанії. Тому ваш знайомий повинен спочатку звернутися в поліцейську дільницю і дізнатися, які документи потрібно подати для оформлення. Як правило, паперу потрібно надати обом сторонам.
  2. Звичайно потрібно дуже об’ємний пакет документів — в ньому мають бути практично повні відомості і про вас, і про ваше знайомому. Частіше за все потрібно надати ваш закордонний паспорт, а від запрошуючої сторони буде потрібно паспорт і його нотаріально завірена копія. Також слід приготувати довідку з вашого місця проживання, а запрошує — довідку про прописку і копії документів на житло. Людина, яка кличе вас в гості, повинен мати досить високий дохід і подати довідку з місця роботи про розмір своєї зарплати. Якщо цифри в ній будуть маленькими, швидше за все, оформити запрошення через поліцію не вийде.
  3. Заздалегідь подбайте про докази ваших дружніх відносин з запрошують. Це можуть бути ваші спільні фотографії, відмітки в закордонному паспорті про те, що ви приїжджали до нього і раніше, а також ваша переписка. Пам’ятайте, що з тим, хто вас запрошує, буде вестися розмова. Тому, якщо ви мало знайомі, постарайтеся поспілкуватися по телефону і розповісти побільше інформації про себе. Адже якщо співробітники поліції запідозрять обман, в запрошенні вам відмовлять.
  4. Якщо запрошення таки схвалено, запрошуюча сторона повинна надіслати вам пакет документів — саме запрошення, засвідчені копії свого паспорта, довідки про доходи та про прописку, письмовий розповідь про вас.
  5. Щоб піти в консульство і почати оформлення візи, ви повинні до отриманих документів додати ще чимало своїх паперів. У тому числі закордонний паспорт та його копії, кілька кольорових фотографій 3х4, довідку про зарплату, копії російського паспорта, медстраховку, підтвердження ваших дружніх відносин з стороною, що запрошує і доказ того, що у вас вистачить грошей на час перебування в гостях. Таким доказом можуть стати виписка з вашого рахунку, дорожні чеки, банківські довідки про придбання валюти.