Як оформити візу в Австрію

Як оформити візу в Австрію

Австрія є членом Шенгенської угоди, тому громадянам Російської Федерації для відвідування країни потрібно діюча віза. Отримати її можна самостійно, підготувавши необхідні документи і представивши їх у Консульський відділ Посольства в Москві. З жовтня по листопад 2011 року Візові центри відкриваються в Нижньому Новгороді, Казані, Краснодарі, Новосибірську, Самарі, Ростові-на-Дону і Красноярську.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Копія розвороту закордонного паспорта;
- Використаний закордонний паспорт (при наявності в ньому шенгенських віз);
- Анкета;
- 2 кольорові фотографії (3,5 Х4, 5 см);
- Бронь готелю або запрошення;
- Проїзні квитки (туди — назад);
- Довідка з місця роботи;
- Докази наявності фінансових засобів;
- Медичний страховий поліс з покриттям не менше 30000 євро (оригінал, копія);
- Оплата консульського збору в розмірі 35 євро.

Інструкція

  1. Перед зверненням за візою, перевірте свій закордонний паспорт. Він повинен бути дійсним не менше 3 місяців з дня закінчення поїздки і містити дві чисті сторінки.
  2. Пройдіть по посиланню http://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user upload / bmeia / media / Vertretungsbehoerden / Moskau / Visaantrag.pdf і підготуйте анкету. Заповніть її англійською або німецькою мовами. Наклейте на заяву одну фотографію, а другу прикріпіть на зворотному боці закордонного паспорта (у верхньому кутку) за допомогою відокремлюваної клейкої стрічки.
  3. Якщо ви їдете на запрошення, пам’ятайте, що документ повинен містити восьмизначний ідентифікаційний номер (EVE) і бути підписаний запрошує особою в місцевому управлінні поліції у справах іноземців. Якщо ви збираєтеся до родичів, необхідно довести ступінь споріднення.
  4. Довідка з місця роботи повинні бути на фірмовому бланку організації з зазначенням окладу за останні три місяці та займаної вами посади. Якщо ви є індивідуальним підприємцем, уявіть ксерокопії свідоцтв про реєстрацію та постановку на облік у податкових органах.
  5. Підтвердіть наявність фінансових засобів випискою з банківської картки, рахунки, ощадкнижки і т.д.
  6. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам необхідно додати копію пенсійного посвідчення, підтвердження наявності фінансових засобів (виписку з банківського рахунку і т.д.) або спонсорську лист з ксерокопією розвороту внутрішнього паспорта родича, що фінансує поїздку, і підтвердження спорідненості.
  7. Учням знадобляться довідка з навчального закладу, спонсорський лист, ксерокопія розвороту паспорта батька або родича, що приймає на себе витрати, і документи, що підтверджують спорідненість.
  8. На дітей заповніть окрему анкету і підпишіть її. Прикладіть нотаріально завірену копію свідоцтва про народження. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, уявіть нотаріальний дозвіл від другого батька (оригінал, копію), якщо дитина їде з супроводжуючим — дозвіл від обох батьків (оригінал, копію). Якщо один з батьків відсутній, візьміть довідку з компетентних органів.
  9. Подача документів здійснюється за записом. Зателефонуйте (495) 5031833 (з понеділка по п’ятницю) з 08:00 до 17:00 і запишіться на прийом. Майте на увазі, що дзвінок платний. Вартість хвилини становить 12,45 євро. Послуга може бути оплачена тільки банківськими картами Visa або MasterCard.
  10. Рекомендується до всіх документів (довідка з місця роботи, банківські виписки тощо) зробити переклад англійською або німецькою мовою.
  11. Якщо ви збираєтеся подорожувати на особистому автомобілі, прикладіть до основних документів копію водійського посвідчення, копію свідоцтва про реєстрацію машини і міжнародний поліс автострахування Green Card (оригінал, копію).
  12. Не забудьте скласти документи в наступному порядку:

    - Запрошення;

    - Довідка з місця роботи (для дітей — свідоцтво про народження з завіреним перекладом і дозвіл від батьків);

    - Підтвердження фінансових засобів;

    - Бронь готелю;

    - Проїзні квитки (техпаспорт машини, права, Green Card);

    - Медичний страховий поліс;

    - Копії попередніх шенгенських віз;

    - Копія розвороту закордонного паспорта.

Зверніть увагу Зверніть увагу

Термін оформлення візи становить 5 робочих днів.

Консульський відділ розташований за адресою: Великий Левшінскій пров. 7 / 1.

Корисні поради

Жителі Санкт-Петербурга і Ленінградської області можуть звернутися за візою до Генерального консульства Фінляндії в Санкт-Петербурзі.