Як оформити візу в Казахстан

Як оформити візу в Казахстан

Іноді виникають ситуації, що з тієї чи іншої причини необхідно людині потрапити на територію Республіки Казахстан. Це можуть бути абсолютно будь-які приводи — службове відрядження, відпочинок, відвідини родичів і т.д. Перш ніж відправитися в таку поїздку необхідно мати візу для в’їзду на територію зазначеної республіки.

Інструкція

  1. Відразу нужнозаметіть, що відкриття візи для в’їзду до Казахстану потрібно не всім. Так, у безвізовому списку знаходяться громадяни країн СНД, Монголії та Туреччини. Усім іншим громадянам, тобто громадянам іноземних держав, доведеться отримувати візу.

    На сьогоднішній день законодавство Республіки Казахстан передбачає декілька категорій віз, а саме 13 (інвесторська, дипломатична, транзитна, службова, ділова, приватна, туристична і т.д.).
  2. Напишіть лист звернення до загранучреждение Республіки Казахстан, приклавши необхідні документи (діючий паспорт, візову анкету, одну фотографію на паспорт, офіційне запрошення або лист від роботодавця, що свідчить про службове відрядження і гарантує фінансову підтримку).
  3. Напишіть такий же лист звернення до Департаменту консульської служби МЗС Республіки Казахстан і міграційну службу МВС Республіки Казахстан, приклавши всі потрібні документи (діючий паспорт, візову анкету, одну фотографію на паспорт, офіційне запрошення або лист від роботодавця, що свідчить про службове відрядження і гарантує фінансову підтримку ).
  4. Вкажіть при заповненні візової анкети наступні дані: ПІБ, стать, дату народження та місце народження, реєстраційні номер паспорта, коли і ким виданий документ і термін його дії, національність, громадянство, адреса прописки і постійного місця проживання, місце роботи та посаду, період, який ви плануєте перебувати в Казахстані, адреса місця перебування, мета в’їзду, маршрут і спосіб пересування. Така анкета заповнюється за певним, встановленому законодавством зразку, на бланку, який можна отримати в місцях звернення.
  5. Оформляючи візу для виїзду до Казахстану, зверніть увагу на термін дії паспорта. Він повинен бути дійсним, як мінімум ще 3 місяці після вашого запланованого повернення, зазначеного в документах при подачі на видачу візи.