Як оформити візу в Прагу


 

Для того щоб відвідати Прагу або будь-який інший місто Чехії, необхідно оформити в’їзну шенгенську візу. Для росіян терміни розгляду заяви складають 5 робочих днів, включаючи день подачі документів.


Вам знадобиться

— діючий закордонний паспорт;
- Діючий російський паспорт, копія сторінок з фотокарткою та штампа прописки;
- Кольорова фотографія 35 на 45 мм;
- Анкета на отримання шенгенської візи;
- Страховий поліс;
- Довідки, що свідчать про фінансовий стан;
- Документ, що підтверджує бронювання готелю;
- Квитки на будь-який вид транспорту в обидва кінці.

Інструкція

  1. Перевірте термін дії вашого закордонного паспорта, він повинен закінчуватися не раніше 90 днів з моменту виїзду. Зніміть копію сторінки з фотографією.
  2. Зверніться в фотостудію і зробіть 1 кольорову фотографію розміром 35 на 45 мм.
  3. Заповніть анкету на отримання шенгенської візи. Її можна безкоштовно отримати в консульському відділі Посольства Чеської Республіки, в Чеському Візовому Центрі або завантажити з сайту Посольства і роздрукувати на чотирьох аркушах. Використовуйте для заповнення латинські великі літери. У питанні 37 і на останній сторінці поставте свій підпис.
  4. Зверніться в страхову компанію і оформите медичний поліс, чинний на території країн Шенгенської угоди. Пам’ятайте, що мінімальна страхова сума має становити еквівалент 30 000 євро, а термін дії поліса відповідати періоду перебування в Чехії.
  5. Зніміть копію сторінок російського паспорта з фотокарткою та пропискою.
    Забронюйте номер у готелі або хостелі на весь період перебування в країні. Якщо ви їдете на запрошення приватної особи, прикладіть цей документ до загального пакету.
        
  6. Підготуйте довідки, що характеризують ваше фінансове становище. Для цього зверніться в банк, в якому у вас відкрито рахунок і попросіть зробити виписку з банківського рахунку, завірену печаткою банку та підписом співробітника. Крім того, ви можете надати довідку з роботи, що підтверджує назву вашої посади та розміру заробітної плати, або дорожні чеки з вказівкою прізвища їх власника та квитанцію про придбання.
  7. Придбайте квитки на літак, потяг чи автобус до Праги. Копії документів або роздруківки електронних маршрут-квитанцій прикладіть до загального пакету документів.
  8. Запишіться на прийом до Консульського відділу Посольства Чеської Республіки за телефоном 495-504-3654. Відвідайте відділ в призначений час. Сплатіть візовий збір за оформлення візи у розмірі 35 євро. У разі отримання термінової візи збір складає 70 євро.