Як оформити внутрішній паспорт

Як оформити внутрішній паспорт

Внутрішній паспорт в Російській Федерації оформляється відповідно до інструкції № 605 і її редакцією від 4.04.02, затвердженими МВС. Щоб оформити паспорт РФ, слід зібрати низку документів і звернутися у Федеральну міграційну службу.

Вам знадобиться

- Свідоцтво про народження (довідку з РАГСу);
- Заява;
- Паспорт для заміни;
- Квитанція про оплату держмита;
- Довідка про склад сім’ї;
- 4 фотографії;
- Свідоцтво про шлюб або розлучення;
- Військовий квиток (для військовозобов’язаних).

Інструкція

  1. Якщо вам виповнилося 14 років, то для отримання паспорта потрібно свідоцтво про народження, заява уніфікованої форми, написане особисто при співробітника ФМС, квитанція про оплату держмита за оформлення документа, 4 фотографії розміром 4,5 х3, 5. Ви зобов’язані подати документи протягом 30 днів після досягнення зазначеного віку.
  2. Якщо вам виповнилося 25 або 45 років, це встановлений вік для зміни паспорта, то зверніться в ФМС. Заповніть заяву, пред’явіть паспорт для заміни, 4 фотографії, довідку з місця проживання про склад сім’ї, свідоцтво про шлюб або розлучення, свідоцтво про народження всіх своїх неповнолітніх дітей.
  3. 45 років — це остання дата, коли вам слід замінити паспорт громадянина РФ. Зміна документа може здійснюватися лише в тому випадку, якщо ви змінили особисті дані, втратили паспорт або документ прийшов у непридатний стан внаслідок різних причин.
  4. Терміни видачі нового паспорта можуть змінюватись. Встановлені терміни оформлення становлять 10 днів. Якщо ви міняєте паспорт не за місцем реєстрації або в іншому регіоні, то терміни оформлення документа можуть скласти 2 місяці. У цей період перевіряються всі ваші дані у всіх базах, тому на цей період ви маєте право отримати тимчасову довідку, яка засвідчує вашу особу. Довідка видається на уніфікованому бланку форми 2П.
  5. Якщо ви змінили особисті дані, щоб оформити паспорт пред’явіть нове свідоцтво про народження чи довідку з відділу реєстрації актів цивільного стану, довідку про склад сім’ї, 4 фотографії, свідоцтво про шлюб або розлучення, свідоцтво про народження всіх дітей, квитанцію про оплату держмита, заява уніфікованої форми, написане в міграційній службі.