Як оформити запрошення до Латвії


 

Щоб оформити запрошення до Латвії для своїх родичів, друзів або співробітників, вам доведеться підготувати певний пакет документів у кожному конкретному випадку.



Інструкція

  1. Ви маєте право запросити в Латвію родича, друга, співробітника, якщо:
    - Є громадянином Латвії;
    - Є іноземцем, що має постійний ВНЖ в Латвії;
    - Є іноземцем, що має дійсний тимчасовий ВНЖ в Латвії (тільки для запрошення близьких родичів);
    - Є громадянином однієї з країн ЄС і маєте на руках реєстраційне посвідчення Латвійської Республіки;
    - Є представником латвійського державної установи чи юридичної особи, зареєстрованої в цій країні.
  2. Якщо ви є фізичною особою і бажаєте запросити родича чи друга в Латвію, уявіть до Управління громадянства і міграції наступні документи:
    - Документ, що засвідчує особу;
    - Відомості про запрошує іноземців (прізвище та ім’я в латинській транскрипції, статус, дата і місце народження, стать, адреса місця проживання за кордоном, рід занять, мета візиту, місце і час перебування в країні);
    - Відомості про свій рід занять, а також довідки про доходи (якщо ви збираєтеся взяти всі витрати по перебуванню іноземця в Латвії на себе);
    - Квитанцію про оплату держмита.
  3. Будьте готові до того, що у вас можуть попросити документи і свідчення, що підтверджують факт наявності родинних чи дружніх стосунків. Якщо в Латвію запрошуються батьки, чоловік (дружина), дідусі, бабусі, онуки, то вам досить представити свідчення родинних відносин і засвідчити своїм підписом, що запрошений іноземець не буде обтяжувати своєю присутністю систему соціальної допомоги.
  4. Якщо ви є представником юридичної особи або держустанови Латвійської Республіки, то вам знадобляться наступні документи:
    - Документ, що засвідчує особу;
    - Довіреність (може бути включена в заяву);
    - Заява;
    - Квитанція про оплату держмита.
  5. Підготуйте і документи, що підтверджують зв’язок іноземця з вашою компанією або установою (контракти, протоколи, накладні тощо). Крім цього, ви повинні будете і обгрунтувати правомірність перебування громадянина іншої країни на території Латвії (наприклад, уявити завірене підтвердження цього від керівника організації).
  6. Якщо ви — представник роботодавця, то вам, крім документів, що надаються організаціями, будуть потрібні легалізовані копії документів працівника (в тому числі про освіту і кваліфікацію), а також ліцензія на здійснення діяльності (при необхідності).