Як оформляти документи для поїздки в Німеччину

Як оформляти документи для поїздки в Німеччину

Щоб відвідати Німеччину, вам знадобиться туристична, гостьова, робоча або ділова віза. І якщо з туристичною візою все більш-менш ясно: її звичайно надає туроператор, то в процесі оформлення інших типів віз можна зіткнутися з низкою складнощів.

Інструкція

  1. Для оформлення гостьової, робочої або ділової візи вам буде потрібно дійсне запрошення з поручительством про те, що німецька сторона бере на себе всі витрати, пов’язані з вашим проживанням в цій країні. Так що якщо ви хочете побувати в Німеччині, заздалегідь домовтеся з друзями, родичами, роботодавцем або діловим партнером про запрошення.
  2. Зверніть увагу: в запрошенні повинні бути вказані не тільки цілі та терміни поїздки, а й реквізити обох сторін. Тому потурбуйтеся про те, щоб той, хто вас запрошує, зміг правильно оформити всі документи. Краще всього, якщо ви заздалегідь вишлете до Німеччини апостілізірованную копію вашого паспорта або закордонного паспорта.
  3. Дізнатися, до якого з консульських округів відноситься ваш регіон. З’ясувати це, можна звернувшись на одну зі сторінок посольства Німеччини в Росії: http://www.moskau.diplo.de/Vertretung/moskau/ru/02/Amtsbezirke/__Amtsbez ….
  4. Якщо ви плануєте відвідати Німеччину з гостьовим або діловим візитом на термін не більше 90 днів, то вам буде цілком достатньо оформити шенгенську візу. Однак перш ніж збирати документи, зателефонуйте до секретаріату консульства і запишіться на прийом, вказавши свій номер телефону, індекс, домашня адреса, дані російського та закордонного паспортів.
  5. У консульстві вам буде потрібно подати разом із заявою-анкетою наступні документи:

    - Закордонний паспорт (і, якщо є, попередній закордонний паспорт);

    - Завірені копії всіх значущих сторінок паспорта громадянина РФ;

    - 2 кольорові фотографії 3,5 × 4,5;

    - Виписки з рахунків банку та / або кредитної картки за останні півроку, видані максимум за 2 тижні до звернення, або тревел-чеки;

    - Завірену копію свідоцтва про укладення / розірвання шлюбу;

    - Завірені копії свідоцтв про право на власність;

    - Довідку з роботи із зазначенням розміру зарплати і займаної посади.

    Заброньований квиток не є обов’язковим для подання документом.
  6. Якщо з вами в подорож вирушають старі родичі, їм буде потрібно представити завірену копію пенсійного посвідчення з вказівкою розміру допомоги. Дитину можна брати з собою в поїздку тільки при наявності згоди обох батьків, включивши у пакет документів і завірену копію його свідоцтва про народження.
  7. Для робочої поїздки і подорожі до Німеччини на термін більше 90 днів вам буде потрібно національна віза. Щоб її отримати, потрібно спочатку звернутися в консульство і заповнити анкету. Так як анкета буде згодом направлена ​​до Німеччини у відповідне відомство у справах іноземців, заповнювати її слід на німецькій мові. У разі позитивного рішення, уявіть в консульство аналогічний пакет документів, а також запрошення від роботодавця.