Як отримати англійське громадянство

Як отримати англійське громадянство

Англійське громадянство вважається одним з найпрестижніших: маючи британський паспорт, ви можете жити і працювати без обмежень по всій Європі, безвізово переміщатися по території більшості країн і користуватися різними соціальними та податковими пільгами.

Інструкція

  1. Іммігрує до Великобританії за однією з віз і проживіть в ній протягом 6 років. Виконавши цю умову, ви отримаєте право на постійне місце проживання. У ваш паспорт буде поставлений штамп no time limit, що означає відсутність обмежень на перебування в країні. Через рік ви зможете подати документи на отримання громадянства Великобританії. Для цього необхідно буде надати підтвердження відсутності у вас психічних захворювань, порушень законодавства країни, мати достатні мовні знання, висловити бажання проживати на території країни і підтримувати з нею контакти.
  2. Проживіть у Великобританії протягом п’яти років, не покидаючи країну більш ніж на 15 місяців і не порушуючи імміграційні правила, і вивчите англійську мову. Протягом п’ятого року проживання в країні не виїжджайте з неї на термін, що перевищує 90 днів. У цьому ж році вам потрібно буде отримати постійний вид на проживання. При виконанні цих умов ви зможете отримати громадянство шляхом проходження процедури натуралізації.
  3. Приєднуйтеся до шлюб з громадянином Великобританії і проживіть в країні протягом трьох років. Протягом цього терміну не покидайте межі країни більш ніж на 270 днів. Протягом третього року не покидайте Великобританію на термін більше ніж 90 днів. Протягом усього трирічного періоду не порушуйте імміграційні правила. Перед подачею документів для проходження процедури натуралізації отримаєте постійний вид на проживання.
  4. Отримайте підданство Великобританії, щоб ваші діти також вважалися громадянами країни. Дитина має право на отримання англійського громадянства, якщо його батько або мати є підданими Великобританії. При наявності у одного з батьків права на постійне місце проживання дитина може отримати громадянство, коли йому виповниться 18 років. Дітям, які прожили перші десять років життя у Великій Британії, також надається право на отримання англійського громадянства.