Як отримати багаторазову шенгенську візу

Як отримати багаторазову шенгенську візу

Часті подорожі змушують задуматися про скорочення кількості документів і термінів оформлення віз. Адже поїздки до Європи не завжди заплановані заздалегідь, відстань невелика і у когось є можливість або потреба літати / їздити туди кілька разів на місяць. У цьому випадку варто задуматися про багаторазової шенгенської візи.

Інструкція

  1. Багаторазова шенгенська віза — тривале дозвіл на в’їзд до країн, що підписали Шенгенську угоду. Вона ж мультивіза, видана на кілька місяців, півроку, рік, три і навіть п’ять. Це зручний спосіб отримання дозволу на в’їзд до Європи без зайвих оформлень документів і витрат часу. Ось тільки отримати мультивізу може далеко не кожен.
  2. Якщо у вас є можливість отримати ділове або приватне запрошення, то мультивіза у вас в кишені. Це одна з обов’язкових умов отримання тривалого дозволу на в’їзд. Але навіть у цьому випадку багаторазова віза оформляється спочатку на три місяці, потім її можна, знову зібравши документи, продовжити до піврічний, далі до річної, трирічної і т.д.
  3. Якщо ж можливості отримати запрошення немає, то для оформлення мультивізи потрібні вагомі підстави. Наприклад, часті поїздки в Європу останні кілька років. Також потрібно підтвердити своє фінансове забезпечення.
  4. Для Росії отримати мультішенген з недавніх пір досить просто через Іспанію. З метою підвищення напливу туристів ця країна, за умови наявності всіх потрібних документів і довідок, відкриває мульшенген практично всім туристам, що подає документи на візу. Півроку шенгенської візи з правом відвідування країн Шенгену до 90 днів отримує практично будь-хто. Також Греція з другої поїздки видає тривалі візи всім охочим.
  5. Для подачі заяви на отримання мультивізи вам зажадаєте зібрати наступні документи:

    - Закордонний паспорт, дійсний протягом 3-х місяців після закінчення терміну дії візи;

    - Оригінали та копії попередніх паспортів (якщо є);

    - 2 фотографії 3,5 х4, 5 см;

    - Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади;

    - Копії всіх заповнених сторінок російського паспорта.

    У разі відсутності роботи, надайте довідку з місць навчання і спонсорський лист зі згодою спонсора оплатити вашу поїздку і довідку з його місця роботи.