Як отримати багаторазову візу

Як отримати багаторазову візу

Якщо вам доводиться часто подорожувати країнами Шенгенської угоди — шенгенська мультивіза буде для вас найзручнішим способом пересування. Тип шенгенської візи потрібно вибрати залежно від того, як часто ви буваєте в шенгенській зоні. Ось як можна оформити шенгенську багаторазову візу.

Вам знадобиться

Вам потрібно прийти в консульський відділ і здати свої документи.

Інструкція

  1. Щоб уникнути непорозумінь спочатку перерахуємо країни, які входять у територію Шенгенської угоди. У Шенген входять: Нідерланди, Бельгія, Іспанія, Італія, Австрія, Греція, Люксембург, Португалія, Франція, Швеція, Німеччина, Фінляндія, Данія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Мальта, Норвегія, Ісландія та Швейцарія.

    Не входять до шенген Великобританія, Ірландія, Болгарія, Румунія і Кіпр.

    Віза, видана однією з країн належить до Шенгенської угоди, дає право на відвідування або короткострокове перебування на всій Шенгенській території, максимальний термін 90 днів.
  2. За правилами Шенгенської угоди ви повинні отримати візу в посольстві або консульстві тієї країни, яка буде основною країною вашого перебування.

    Здайте документи у візовий відділ консульства. Ось список пакету документів, який вам необхідно здати:

    1. Анкета. Візова анкета заповнюється латинськими літерами, і підписується особисто заявником. Анкету можна скачати з сайту консульства і заповнити її на комп’ютері.

    2. Кольорова фотографія паспортного формату.

    3. Чинний закордонний паспорт, а також старі закордонні паспорти з раніше виданими візами.

    4. Страховий медичний поліс для виїжджаючих за кордон.

    5. Запрошення, в якому прописується мету та умови поїздки.

    6. Квитанція про сплату консульського збору.

    Якщо ви оформляєте візу на неповнолітню дитину до пакету документів необхідно додати копію свідоцтва про народження.

    З 29 березня 2010 р. набуло чинності нове законодавство Європейського Союзу, за яким дитина не може бути вписана в візу батьків. На кожну дитину потрібно заповнити анкету і отримати окрему візу.
  3. Після того як у вас приймуть документи вам повідомлять про дату готовності візи. Зазвичай візу оформлюють протягом тижня. Якщо ви проживаєте відстані більше 500 км. від місця розташування консульства, вам можуть оформити візу протягом трьох робочих днів.

Зверніть увагу

Багаторазова шенгенська віза видається на півроку, рік, два, три і п’ять років.

Корисні поради

Шенгенську мультивізу зазвичай видають тим, хто часто виїжджає за кордон, має ділові і родинні зв’язки в шенгенських країнах, достатнє фінансове забезпечення.