Як отримати бізнес візу

Як отримати бізнес візу

Існує категорія людей, яким з професійної необхідності необхідно часто бувати в закордонних відрядженнях. Це можуть бути співробітники як російських, так і іноземних компаній. І для того, щоб кожен раз не звертатися в посольство, можна отримати спеціальну бізнес-візу для ділових поїздок. Як же це зробити?

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Гроші для сплати мита;
- Різні документи, що підтверджують мету поїздки.

Інструкція

  1. Дізнайтеся, які візи і на яких умовах надає країна, яку ви збираєтеся відвідувати. Далеко не у всіх країнах передбачені спеціальні бізнес-візи. Якщо її немає, то вам знадобиться або оформляти звичайну мультивізу типу «візитер», яку мають, наприклад, люди, які часто відвідують іноземних родичів, або робочу візу, якщо ви не тільки їздите у відрядження, а й виконуєте певну трудову діяльність і отримуєте за неї оплату в державі, у якого ви запитуєте дозвіл на в’їзд.

    Отримати інформацію про візи можна як по телефону, так і на інтернет-сайті посольства обраної країни. Врахуйте, що співробітники посольств деяких країн не дають консультації при особистому візиті без попереднього запису.
  2. Підготуйте необхідні документи для бізнес-візи. Залежно від країни, цей список може змінюватися. Від вас можуть зажадати довідку про доходи та інші документи, що підтверджують вашу платоспроможність, бронь готелю або контракт на знімання житла на час перебування в країні, а також лист-запрошення від організації, яку ви збираєтеся відвідати в ході ділової поїздки. Якщо у вас за кордоном є бізнес, від вас також можуть вимагати документи, що підтверджують цей факт.

    У будь-якому випадку, ви повинні будете надати в посольство закордонний паспорт і свої фотографії.
  3. Заповніть анкету на візу. Її зазвичай можна скачати на сайті посольства країни, куди ви прямуєте, а також отримати при особистому візиті. Якщо ви їдете в країну, мови якої не знаєте, заповніть англомовний варіант візової анкети.
  4. Прийдіть до посольства обраної країни за візою. Якщо це необхідно, запишіться на візит заздалегідь. Майте на увазі, що отримання ділової вèзи може зайняти досить багато часу, навіть кілька тижнів, тому займіться її оформленням заздалегідь.