Як отримати чеську візу

Як отримати чеську візу

Якщо ви плануєте відвідати Чехію, вам знадобиться діюча шенгенська віза. Громадяни Російської Федерації можуть оформити її самостійно, підготувавши необхідні документи. Звертатися за візою можна не раніше, ніж за 3 місяці до дати передбачуваної поїздки.

Вам знадобиться

- Анкета;
- Кольорова фотографія 3,5 Х 4,5 см;
- Закордонний паспорт, який має не менш двох вільних сторінок, і термін дії якого перевищує термін дії візи, як мінімум, на 90 днів;
- Ксерокопії розвороту внутрішнього паспорта та сторінки з пропискою;
- Медичний страховий поліс на суму не менше 30000 євро, що діє на території шенгенського простору;
- Фінансові документи. Це можуть бути довідка з місця роботи, довідка про банківські рахунки, форма 2 НДФЛ, форма 3 ПДФО або дорожні чеки;
- Документи про фінансове забезпечення, з розрахунку 50 євро на добу на людину (дітям до 18 років потрібно мати половину зазначеної суми);
- Підтвердження проживання;
- Проїзні квитки в обидва кінці;
- Сплатити візовий збір

Інструкція

  1. Зібравши необхідний пакет документів, вам потрібно буде віднести його до Консульського відділу Посольства Чехії в Москві або в один із Чеських Сервісних візових центрів. Візові центри знаходяться в Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Самарі, Казані, Єкатеринбурзі і Новосибірську. Якщо ви подаєте документи в Консульському відділі Посольства Чехії, вам необхідна попередній запис за телефоном: (495) 504 36 54 (з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 12:00). У Чеському Сервісному Візовому Центрі документи приймаються в порядку черги (з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00).
  2. Спочатку необхідно правильно заповнити візову анкету. Вона може бути заповнена на комп’ютері, шрифтом «arial». Розмір шрифту повинен бути 10, колір — синій. Також, приймаються анкети, заповнені від руки латинськими літерами і ручкою синього кольору. На анкету потрібно наклеїти фотографію.
  3. Студентам потрібно додати копію студентського квитка або оригінал довідки з місця навчання. Школярам довідка зі школи не потрібна.
  4. Пенсіонерам необхідно надати копію пенсійного посвідчення. Непрацюючим громадянам потрібно докласти спонсорський лист та довідку з місця роботи спонсора.
  5. На дітей заповнюється окрема анкета і на неї наклеюється малюнок. Необхідно додати оригінал і ксерокопію свідоцтва про народження. Якщо дитина їде з одним з батьків, потрібно надати оригінал і ксерокопію нотаріально завіреної згоди від другого батька. Якщо дитина їде з супроводжуючим, потрібна згода (оригінал, копія) на виїзд дитини від обох батьків, із зазначенням даних супроводжуючого.
  6. Якщо ви їдете на запрошення, до основного пакету документів необхідно додати оригінал запрошення. Запрошення має бути завірене поліцією у справах іноземців Чеської Республіки, не раніше ніж за 6 місяців до подачі документів на отримання візи. Якщо вашу поїздку оплачує третя особа, необхідно пред’явити спонсорський лист від людини, що фінансує вашу поїздку і копії розворотів його внутрішнього і закордонного паспортів.

Зверніть увагу

Розрізняють декілька типів віз:

Корисні поради

Термін оформлення візи — 5 робочих днів. Можливо термінове оформлення візи протягом 3 робочих днів (при наявності квитків).