Як отримати дитині російське громадянство

Як отримати дитині російське громадянство

Громадянство — це стійкий зв’язок людини і держави, взаємні права і обов’язки. Громадянство можна отримати при народженні — за місцем народження або залежно від того, яке воно у батьків. У Росії громадянство дитини залежить від батьків. Крім того, громадянство можна придбати за умови дотримання певних правил, наприклад, проживання протягом певного часу на території країни.

Інструкція

  1. Діти автоматично визнаються громадянами Російської Федерації, якщо громадянами Росії є обоє батьків.
  2. Дитина може бути визнаний громадянином Росії і при народженні на її території у випадку, якщо йому відмовили в громадянстві країни, до якої належать його батьки. Крім того, якщо дитина народилася на території Росії, а його батьки невідомі або позбавлені батьківських прав, він теж буде вважатися громадянином Російської Федерації.
  3. Якщо громадянином Росії є тільки один з батьків, необхідно подати у Федеральну міграційну службу заяву встановленого зразка (в 2-х примірниках) з вимогою визнання громадянства неповнолітньої дитини. До заяви додайте:

    1. Цивільні паспорти обох батьків. Якщо ж на момент один з батьків помер, потрібно надати оригінал або копію свідоцтва про смерть.

    2. Свідоцтво про народження дитини або паспорт, якщо дитина досягла 14-річного віку.

    3. Документ, який підтвердить, що дитина проживає на території Російської Федерації.

    4. Згода дитини від 14 до 18 років на отримання громадянства. Згода повинна бути завірена нотаріально.

    5. Дві фотографії 3х4 см.

    6. Згода другого з батьків, який є іноземним громадянином. Згода повинна бути завірена нотаріально.

    7. Квитанція про сплату державного мита.
  4. Якщо громадянство дитини приймається одночасно з одним з батьків — не громадянином Росії, необхідно написати заяву в УФМС Росії. До заяви потрібно додати:

    1. Свідоцтво про народження, а також копія. Копія повинна бути засвідчена нотаріусом.

    2. Копія дозволу на проживання батьків не громадянина Росії, куди має бути вписана дитина.

    3. Довідка про оплату комунальних послуг на дитину.

    4. Паспорт батька не громадянина Росії.

    5. Дві фотографії 3х4 см.

    6. Згода дитини від 14 до 18 років на отримання громадянства. Згода повинна бути завірена нотаріально.

    7. Квитанція про сплату державного мита.