Як отримати довгострокову візу

Як отримати довгострокову візу

Перечекати зиму на теплому континенті, вивчити італійську мову на курсах в Мілані, навчитися обрядам племені Масаї в Африці, попрактикувати йогу в індійському ашрамі — все це можна здійснити тільки при наявності довгострокової візи. Довгострокова віза — це віза в конкретну країну для перебування на її території більше одного-трьох місяців для різних цілей, будь то робота за контрактом, навчання чи возз’єднання з родичами. Інше питання, наскільки ви володієте всіма необхідними документами для її отримання.

Вам знадобиться

закордонний паспорт, внутрішній паспорт, фотографії, довідка з роботи або місця навчання, авіаквиток, бронь готелю, страховка

Інструкція

  1. Якщо ви хочете пожити якийсь час у країні чи вдосталь помандрувати, то вам потрібно представити в консульство наступні документи: дійсний закордонний паспорт, ксерокопію внутрішнього паспорта, 3 кольорові фотографії, заповнену анкету англійською мовою, довідку з місця роботи або навчання, фінансові гарантії або спонсорську лист, авіаквитки, бронь житла — ви отримаєте її.
  2. Якщо ви хочете отримати освіту за кордоном, для цього вам потрібна довгострокова віза. Для початку вам необхідно визначитися з країною, потім зв’язатися з обраним навчальним закладом безпосередньо або через турфірму-посередника для того щоб дізнатися, які вступні іспити потрібно здавати. Після того, як ви здасте іспити, вам прийде повідомлення, що ви прийняті, тоді ви заходите на сайт посольства країни і дивіться вимоги до документів, які потрібно було здати для отримання студентської візи. Потім ви збираєте документи та їх ксерокопії для надання в посольство. Як правило, набір документів стандартний: внутрішній паспорт, закордонний паспорт, авіаквитки, страховка, запрошення з навчального закладу, малюнок, фінансові гарантії. Але все ж таки необхідно перевірити на сайті посольства. Пам’ятайте: на прийом до консульства потрібно записуватися заздалегідь.
  3. Якщо ваша мета — ділова поїздка, тоді ваш діловий партнер повинен зробити вам спеціальне запрошення, яке перешле вам по факсу. На підставі цього документу ви без проблем отримаєте так звану бізнес-візу. Якщо ж вас запросили працювати за контрактом протягом довгого часу, на запрошення від роботодавця в посольстві вам зроблять довгострокову робочу візу.

Зверніть увагу

Важливо пам’ятати, що у посольства кожної країни свої вимоги для документів на візу.

Корисні поради

Є ряд країн, для яких віза російському громадянинові не потрібна або її ставлять прямо в аеропорту, до таких країн належать: Ізраїль, Мальдівські острови, Аргентина, Бразилія, Хорватія, Чорногорія, Марокко, Єгипет, Таїланд, В’єтнам, Україну, Білорусь, Куба, Кіпр, Туніс, Туреччина.