Як отримати дозвіл на роботу іноземцю

Як отримати дозвіл на роботу іноземцю

Багато жителів країн СНД та інших сусідніх держав їдуть на територію Росії, щоб заробити великі суми грошей, ніж у себе на Батьківщині. При цьому кожному приїжджає необхідно пам’ятати, що для офіційного працевлаштування в Російській Федерації необхідно дозвіл на роботу, виданий державними органами. Як же його отримати?

Вам знадобиться

- Паспорт;
- Міграційна карта;
- Дозвіл, виданий роботодавцю для залучення на роботу іноземної робочої сили;
- Текст трудового договору;
- Гроші для оплати мита.

Інструкція

  1. Рушайте в Росію на законних підставах. Для цього необхідно отримати візу в посольстві РФ у вашій країні. Це необов’язково для громадян низки країн, які уклали з Росією договори про скасування віз, зокрема, для громадян Ізраїлю, Білорусії і деяких інших держав.

    Також при проходженні через прикордонний контроль заповніть міграційну карту. Цей документ обов’язково повинні отримати всі іноземці, що в’їжджають в країну. Збережіть цю карту.
  2. Після приїзду в Росію заповніть спеціальну анкету для отримання дозволу на роботу. Її можна завантажити на офіційному сайті ФМС в розділі «Оформлення документів».
  3. Сплатіть державне мито. У 2011 році вона становила 2000 рублів для громадян, які приїхали без візи, і 6000 для тих, кому віза була необхідна. Реквізити для оплати можна дізнатися в будь-якому відділенні Ощадбанку — вони розміщені на спеціальному стенді із зразками заповнення платіжних документів в різні інстанції.
  4. Якщо ви отримуєте дозвіл на території Москви, то вам знадобиться отримати медичну довідку встановленого зразка. Приклад такого медичного документа можна побачити на сайті ФМС міста Москви.
  5. Для людей, які приїхали в Росію за візою, знадобиться більш великий пакет документів, ніж тим, кому віза не знадобилася. Зокрема, в ФМС потрібно буде додатково надати дані про організацію-роботодавця, дозвіл для цієї компанії на прийом на роботу іноземців, текст майбутнього трудового договору.
  6. Знайдіть координати вашого місцевого відділення Федеральної міграційної служби (ФМС). Це можна зробити, скориставшись інтерактивною картою на сайті державної установи.
  7. Прийдіть до місцевого ФМС в робочий час з пакетом необхідних документів. Оформлення вашого дозволу займе не більше двох тижнів. Отримавши його, перевірте правильність ваших особистих даних.