Як отримати дозвіл на роботу в Німеччині


 

Значна частина жителів Росії, які бажають виїхати за кордон, прагнуть оселитися саме в Німеччині. Дійсно, це високорозвинена європейська країна з однією з найпотужніших економік світу і з хорошими умовами для життя. Але для трудової діяльності на її території потрібно отримати дозвіл на роботу. Як же це зробити?



Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Запрошення на роботу;
- Копія трудової книжки;
- Дипломи про освіту;
- Страховий поліс;
- Довідка з агентства з праці.

Інструкція

  1. Вирішити, яку саме роботу ви хочете виконувати в Німеччині. Від цього залежить тип дозволу, який вам потрібно буде отримувати. Їх існує три — для довгострокової, короткострокової роботи і в для au-pair — помічниці по будинку.
  2. Знайдіть роботодавця, який готовий вас працевлаштувати. Це можна зробити через міжнародне кадрове агентство або зв’язавшись з організацією безпосередньо. Для працевлаштування au-pair існують спеціальні сайти, наприклад     
  3. Зберіть необхідні документи. Оформіть закордонний паспорт, якщо не зробили цього раніше. Для цього потрібно буде звернутися в районне відділення Федеральної міграційної служби. Також вам буде необхідно оформити трудовий договір або отримати запрошення на роботу від приймаючої організації. Додатково німецький роботодавець повинен надіслати вам довідку з Агентства з праці, яке виражає свою згоду на видачу вам дозволу на роботу. Пам’ятайте про те, що всі документи, крім паспорта, повинні бути перекладені на німецьку мову та нотаріально засвідчені. Також з кожного паперу потрібно зняти по дві копії.
        
  4. Оформіть страховий поліс з терміном дії мінімум три місяці. Це можна зробити в будь-якої великої страхової компанії. Прикладіть його копію до інших документів. Також візьміть з сайту посольства і заповніть анкету для в’їжджає на роботу. Роздрукуйте її у двох примірниках і доповніть своєю фотографією.
  5. Запишіться на подачу документів в посольство Німеччини. Їх в Росії кілька, ви повинні вибрати те, яке знаходиться ближче до вашого місця проживання.
        
  6. Прийдіть в призначений вам час в посольство особисто з усіма паперами. Сплатіть збір, який становить на 2011 рік 60 євро.
  7. При позитивному вирішенні отримаєте документи в призначений день. У ваш закордонний паспорт буде вклеєна спеціальна віза. Для au-pair вона і буде дозволом на роботу. В інших випадках після приїзду в Німеччину вам потрібно буде зв’язатися з працедавцем, щоб уточнити необхідність подальших адміністративних процедур.