Як отримати дозвіл на шлюб з іноземцем


 

В даний час у зв’язку з можливістю вільного в’їзду і виїзду громадян за межі своєї країни, посиленням міграції населення збільшилося число шлюбів російських громадян з іноземцями. Щоб укласти його, необхідно враховувати деякі моменти.



Інструкція

  1. Для початку зверніться із заявою про реєстрацію шлюбу в ЗАГС тієї країни, де буде полягати шлюб. Вам запропонують зібрати необхідний пакет документів відповідно до місцевого законодавства. Як правило, він стандартний у всіх країнах і включає в себе: закордонний паспорт або інший документ, що засвідчує особу; довідку про те, що ви не перебуваєте в шлюбі (або свідоцтво про розлучення); дозвіл батьків на виїзд за кордон (особам молодше 21 року) . Поцікавтеся, які додаткові документи вимагає надати конкретна країна.
  2. Врахуйте, що в деяких країнах для укладення шлюбу з іноземцем потрібен дозвіл консульства. Для цього необхідно мати на руках «шлюбне запрошення» (віза жениха / нареченої), оформлене на території країни проживання вашого майбутнього чоловіка. Якщо такого документа іноземний громадянин не має, то шлюб може бути визнаний незаконним у тій країні, звідки родом іноземний громадянин. За наполяганням сторін шлюб все ж зареєструють з позначкою, що наречений і наречена були ознайомлені з чинним порядком.
  3. Зверніться до Міністерства того органу влади, яка видала той чи інший ваш документ, щоб поставити на оригінал апостиль (тобто легалізувати). Після цього документи необхідно завірити печаткою країни, де збираєтеся укласти шлюб з іноземцем.
  4. Вивчіть особливі забороняють умови вступу в шлюб у тій країні, громадянином якої є майбутній чоловік. Наприклад, якщо ваша друга половина — підданий Греції, то врахуйте, що в цій країні працівникам спецслужб і поліції категорично заборонено вступати в шлюб з іноземцями. Для громадян Німеччини необхідно отримати в органах внутрішніх справ «Дозвіл на реєстрацію шлюбу за кордоном», яке підтверджує відсутність обставин, що перешкоджають шлюбу.