Як отримати друге громадянство

Як отримати друге громадянство

За законом будь-який громадянин Росії має право мати також друге громадянство. Для кого-то необхідність отримання другого громадянства викликана сімейним станом, для когось це якесь засіб можливого відступу, засіб почати життя спочатку. Найчастіше росіяни замислюються про отримання громадянства Канади, США або Великобританії, а також про так звану «покупку громадянства» за інвестиції. Таким чином можна «купити» громадянство невеликих острівних держав, наприклад, Сент-Кітс і Невіс.

Інструкція

  1. Громадянство Канади зручно тим, що воно дозволяє без візи подорожувати до цього Європі та США. Для отримання громадянства Канади потрібно спочатку оформити постійне місце проживання (ПМП) в Канаді, оскільки необхідною умовою для отримання громадянства Канади є фізична присутність особи в Канаді протягом як мінімум трьох років на ПМЖ. У Канаді існує так званий ценз осілості. Якщо ви хочете отримати громадянство Канади, ви повинні довести, що фізично перебували в Канаді 1095 днів або три роки з останніх п’яти років.
  2. Громадянство США необхідно тим, хто збирається працювати в урядових установах США. Отримати громадянство США може будь-яка людина, що народилася в Штатах або на територіях, що їм належать (по праву грунту). Дитина, народжена за кордоном від батьків — громадян США також буде громадянином США (право крові). Всім іншим спочатку потрібно оформити Green Card. Це постійний вид на проживання, який не завжди гарантує отримання громадянства США. Постійним жителем Штатів можна залишитися довічно. Стандартний період натуралізації в США увазі ПМЖ в США протягом п’яти років, а для тих, хто перебуває у шлюбі з громадянином США — протягом трьох років. Важливо знати англійську мову на робочому рівні і не мати судимостей.
  3. Громадянство Великобританії може бути придбано по праву грунту (якщо дитина народилася у Великобританії від громадянина Великобританії, то він громадянин Великобританії), праву крові (якщо один з батьків дитини громадянин Великобританії, то дитина також громадянин Великобританії), з натуралізації, реєстрації, а також через усиновлення / удочеріння. Найчастіше громадянство Великобританії отримують через натуралізацію. Терміни отримання громадянства через натуралізацію залежать від того, чи перебуває заявник у шлюбі з громадянином або громадянкою Великобританії. Якщо він у шлюбі складається, то натуралізація буде укороченою — 3 роки, а якщо ні, то 6 років. Важливо також знати англійську мову.
  4. Так зване «громадянство за інвестиції» можна отримати на островах Сент-Кітс і Невіс. Сума необхідних для отримання громадянства інвестицій варіюється від 200000 $ до 350000 $ в залежності від галузі інвестування. Суть отримання громадянства за інвестиції в те, що за умови внесення певної суми в той чи інший сектор економіки інвестор і члени його сім’ї отримують громадянство Сент-Кітс і Невіс, навіть якщо вони не проживали і не проживають у цій державі. Приблизно так само можна отримати громадянство і в інших державах (наприклад, в Домініці, Австрії).