Як отримати естонський паспорт


 

З деяких пір держава Естонія отримало повну політичну незалежність. Оскільки це європейська держава, багато приїжджих хотіли б проживати в ньому постійно. Для цього потрібно отримати паспорт, хоча, за останніми даними, в країні величезна кількість громадян, що володіють «сірими» паспортами. Якщо ви не хочете поповнити їхні ряди, ви повинні знати все про те, як отримати естонський паспорт.



Інструкція

  1. Спочатку вам потрібно отримати посвідку на проживання, причому постійне. Тому спочатку підготуйте всі документи для отримання посвідки на проживання.
  2. Після того як ви прожили в Естонії не менше 5 років, подайте клопотання на отримання громадянства і паспорта. Крім документів і клопотання вам знадобиться свідоцтво про те, що ви здали іспит з естонської мови. З цього випливає, що щоб отримати громадянство і паспорт, ви повинні добре знати мову. Але якщо ви отримаєте вищу або хоча б середню освіту в будь-якому естонському освітній установі, ви можете іспит на знання мови не здавати.
  3. Крім хорошого володіння естонською мовою, ви повинні володіти знанням законів держави, громадянином якої бажаєте стати. Для цього вивчите закон про громадянство і конституцію Естонії.
        
  4. До моменту подачі клопотання про громадянство ви повинні або придбати власне житло, або орендувати в когось і завірити договір оренди в мерії міста.
  5. Чи варто говорити про те, що ви повинні дотримуватися всі закони країни, інакше у громадянстві вам буде відмовлено. Бажано також знати деякі традиції цієї держави і намагатися їх дотримуватися.
  6. Найважчим в плані отримання громадянства багатьом видається іспит на знання естонської мови. Багато членів Європейського парламенту зверталися до естонського уряду, вимагаючи позбавити людей від необхідності здачі цього іспиту.
  7. Більшість політологів вважає, що, вимагаючи здавати іспит, керівництво Естонії в якійсь мірі торгує паспортами і громадянством країни. У чому вигода для держави? Людина, що отримав посвідку на проживання в Естонії, зобов’язаний придбати медичну страховку на п’ять років. Всі доходи від продажу страховок йдуть в казну, а це немаленька сума. Крім того, ви повинні практично цілий рік проживати в країні безвиїзно і, відповідно, платити податки на користь держави. Але якщо ви все ж вирішили стати громадянином естонської держави, дані поради допоможуть вам наблизитися до своєї мрії.