Як отримати французьке громадянство

Як отримати французьке громадянство

З тієї чи іншої причини (зміна місця проживання, вступ у шлюб з громадянином іншої країни і т.д.) трапляється так, що люди змінюють місце проживання і потребують отримання громадянства та реєстрації на території іншої держави, але зіткнувшись з цією проблемою, не знають куди звернутися і які дії робити. Дана стаття присвячена питанням придбання французького громадянства і розповість вам, як отримати французьке громадянство швидко без зайвих витрат часу і сил.

Інструкція

  1. Для початку хотілося б відзначити, що отримати французьке громадянство можна в чотирьох випадках: народження на території Франції, спорідненість, шлюб з француженкою або французом і натуралізація.
  2. Як отримати французьке громадянство по спорідненості або в разі народження на території Франції

    Необхідно проживання на території Франції з 11-річного віку не менше 5 років.

    Необхідно виконання 18-річного віку або 16-річного, але в другому випадку, отримання громадянства француза можливо тільки шляхом подачі заяви до суду. Також отримати громадянство можливо за клопотанням батьків у тому разі, коли дитина проживає у Франції з восьмирічного віку і згоден на таке отримання.
  3. Як отримати французьке громадянство шляхом натуралізації (не громадянин Франції, але постійно проживаєте на її території)

    Зверніться до органів влади із заявою про отримання громадянства і вказівці підстави, надавши необхідні документи, дізнатися про список яких можна на місці.
  4. Однак варто знати, що офіційне звернення до влади про отримання французького громадянства може зробити тільки повнолітній і лише той, хто законно проживає в країні не менше 5 років до подання заяви, про що свідчать відповідні документи (наприклад, карта тимчасового проживання). При цьому важливо знати, що термін проживання у Франції скорочується на 2 роки в тому випадку, якщо ви отримували в країні вищу освіту протягом 2-х років або довели свою можливість бути корисним країні.
  5. Як отримати французьке громадянство з причини шлюбу з громадянином Франції

    Подайте прохання в консульство на отримання громадянства через шлюбу, надавши всі необхідні документи, що підтверджують вступ у шлюб і засвідчують вашу особу. Пройдіть співбесіду в префектурі і консульстві, яке встановлено законодавством і дозволяє виявити фіктивність або нефіктивного шлюбу, а так само ваша поведінка і ставлення до країни і законослухняність.
  6. При всьому цьому, у випадку, якщо в придбанні громадянства вам не відмовлено, отримати його ви зможете тільки після закінчення двох років після укладення шлюбу при врахуванні того, що ваше спільне життя з чоловіком / дружиною були безперервної як у фактичному, так і матеріальному плані. Для цього після року спільного життя слід звернутися в суд із заявою про отримання громадянства через шлюбу. Пам’ятайте, термін отримання французького громадянства у вказаному випадку може бути збільшений, якщо спільне проживання подружжя переривалося.

Зверніть увагу

Після отримання французького громадянства, ви є повноправним громадянином Франції з моменту вступу в силу заяви про це. Вам слід належно виконувати чинне законодавство даної країни і підкорятися всім місцевим законам на належному рівні.