Як отримати французьку візу

Як отримати французьку візу

Франція входить в Шенгенську зону, тому громадянам Росії для відвідування цієї держави потрібно діюча шенгенська віза. Самостійно отримати її можна у французьких візових центрах в Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше трьох місяців з моменту закінчення поїздки;
- 2 ксерокопії розвороту закордонного паспорта. Якщо в паспорт вписані діти, потрібні ксерокопії сторінок з їх даними;
- Використані закордонного паспорта, якщо вони містять візи;
- Копії шенгенських віз, якщо вони були;
- Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта;
- Анкета, заповнена та підписана заявником;
- Бронь готелю або запрошення;
- Проїзні квитки в обидві сторони;
- 2 кольорові фотографії розміром 3,5 Х 4,5 см на світло-сірому або світло-блакитному тлі;
- Медичний страховий поліс (оригінал і копія) з покриттям не менше 30000 євро;
- Підтвердження фінансового забезпечення з розрахунку 50 євро в день на людину;
- Сплатити консульський збір.

Інструкція

  1. Спочатку підготуйте анкету. Вона повинна бути заповнена французькою або англійською мовою. Заповнювати її треба на комп’ютері або від руки друкованими літерами. На анкету необхідно наклеїти одну фотографію. Друга фотографія повинна бути прикріплена до анкети скріпкою.
  2. Подача документів можлива як за попереднім записом, так і без запису. Проте пріоритетом мають заявники, що записалися заздалегідь. Записатися можна за телефоном (495) 504-37-05 або на сайті візового центру. Час роботи візового центру — з 9:00 до 16:00 (з понеділка по п’ятницю).

    Якщо ви не встигли записатися, вам доведеться провести якийсь час в черзі. Все залежить від сезону.
  3. Перед візитом до французького візовий центр, переконайтеся, що ваші документи складені в наступному порядку:

     -Анкета;

     -Оригінал запрошення;

     -Страховий поліс;

     -Проїзні квитки;

     -Оригінал довідки з місця роботи та інші фінансові документи;

     -Копії першої сторінки закордонного паспорта;

     -Бронь готелю (копія запрошення);

     -Копії шенгенських віз з використаного закордонного паспорта.
  4. Якщо ви їдете на запрошення, до основних документів необхідно додати оригінал і копію запрошення. Воно повинно бути завірене в мерії міста, в якому живе запрошує вас знайомий або родич. Крім цього, потрібно копія посвідчення особи громадянина Франції чи виду на проживання для іноземців.

    У випадку відвідування родичів, що є громадянами Росії, необхідно надати копію посвідки на проживання громадянина РФ, який постійно проживає у Франції, і документи, що підтверджують спорідненість (свідоцтва про народження, шлюб тощо).
  5. Якщо ви збираєтеся орендувати нерухомість у Франції і проживати в ній, до основних документів потрібно прикласти наступне:

    - Договір оренди (оригінал і копію), оформленого на ім’я заявника;

    - Копії документів, підтверджуючих, що у власника нерухомості сплачені всі податки за попередній рік;

    - Копію ID власника нерухомості.
  6. Студентам потрібно надати студентський квиток і спонсорську лист від одного з батьків з підтвердженням доходу батьків.

    Пенсіонерам та непрацюючим громадянам необхідно докласти спонсорську лист від родича, що фінансує поїздку та підтвердження його фінансової спроможності.
  7. Для дітей

    До основних документів потрібно додати:

    - Оригінал та копію свідоцтва про народження;

    - Довідку зі школи;

    - Оригінал і копію нотаріально завіреної довіреності від обох батьків з прямим дозволом на виїзд дитини до Франції і інші країни Шенгену (навіть якщо дитина їде з обома батьками).
  8. Якщо їде один з батьків, від нього вимагається довіреність з прямим дозволом на виїзд дитини в своєму супроводі. Крім цього, потрібен оригінал і копія довіреності від другого батька, і копія розвороту його внутрішнього паспорта.

    Якщо дитина їде у супроводі третіх осіб, потрібно оригінал та копія нотаріально завіреної довіреності від обох батьків на поїздку дитини в супроводі третьої особи, письмове підтвердження згоди третьої особи на супроводження дитини та копії розвороту паспортів батьків дитини.

    Якщо другий батько (батьки) відсутня, необхідно надати відповідні документи:

    - Довідку з поліції;

    - Довідки з РАГСу за формою 25;

    - Рішення суду про позбавлення батька (матері) батьківських прав;

    - Оригінал і ксерокопію свідоцтва про шлюб (у випадку, якщо у батьків різні прізвища).

Зверніть увагу

Підтвердити фінансову спроможність ви можете наступними документами: довідкою 2 ПДФО (оригінал, копія), випискою з банківського рахунку, випискою з ощадного рахунку, випискою з рахунку міжнародної кредитної карти. Підійде довідка від роботодавця на фірмовому бланку з зазначенням щомісячного окладу. Оклад повинен бути не менше 30000 рублів на місяць.

Корисні поради

Консульський збір складає 35 євро за наступні типи віз:

- Одноразову і багатократну короткострокову візу (термін перебування до 30 днів);

- Одноразову і багатократну короткострокову візу (термін перебування від 31 до 90 днів);

- Одноразову і багатократну транзитну візу.