Як отримати гостьову візу в США

Як отримати гостьову візу в США

Для відвідин США російські громадяни повинні звернутися в консульський відділ за отриманням візи. Є різні типи віз, гостьова віза оформляється, коли ви їдете на запрошення родичів, щоб відпочити або взяти участь в якихось сімейних чи святкових заходах, наприклад, весілля або день народження. Отримання гостьової візи в США зазвичай складніше, ніж туристичної, і відсоток відмов саме цієї візи високий. Тому важливо дотримати всі умови і надати всі необхідні документи.

Вам знадобиться

- Запрошення;
- Довідка з місця роботи про доходи;
- Кольорова фотографія;
- Закордонний паспорт.

Інструкція

  1. Перше, що необхідно — це запрошення. У ньому повинна бути інформація про запрошує стороні, його імені та місце проживання. Також обов’язково вказати, де буде жити запрошений, і хто бере на себе витрати, пов’язані з поїздкою. Необхідна інформація про термін запрошення, незайвим буде згадати, чим займається запрошує і чи давно знайомий з передбачуваним гостем. У деяких випадках працівники консульства можуть попросити документи, що доводять ваше спорідненість або давнє знайомство, це можуть бути спільні фотографії, документи, копія переписки.
  2. Запрошення вільно за формою і не потребує нотаріального завірення. Але запрошуюча сторона повинна позначити свій імміграційний статус. Для громадян Америки достатньо копії першої сторінки американського паспорта, для тих, хто не має його — копію прав або медичної страховки. Для не мають американського громадянства — копію грінкарти або чинної візи.
  3. Претендент на отримання гостьової візи США повинен надати документи, які доводять, що у нього немає намірів залишитися в країні. Необхідно надати довідку з місця роботи, де вказана посада, оклад, стаж роботи в даній організації, а також фраза про те, що громадянину надається оплачувана відпустка і за ним на час відсутності зберігається робоче місце. Також можна надати документи, що підтверджують наявність у вас бізнесу, рахунки в банку, нерухомості і так далі.
  4. Вам необхідно заповнити анкету форми DS-156, до неї докласти кольорову фотографію. Фотографія повинна бути на білому фоні, розміру 5 на 5 см, і зображення голови повинне займати площу 2.5 на 3.5 см. Краще зробити її в ательє, яке знає вимоги консульств до фотографій.
  5. Також необхідний діючий закордонний паспорт. Зараз консульства США приймають документи, передані тільки кур’єрською фірмою Поні-експрес. Тому вам доведеться сплатити консульський збір і послуги Поні-експрес. Потрібно зберегти чеки для співбесіди, тому що саме вони підтверджують оплату консульського збору.
  6. Отримавши ваші документів, працівники консульського відділу призначають вам співбесіду. Зазвичай його дата буває протягом трьох тижнів після здачі документів. У той же день вам буде необхідно здати відбитки пальців у консульстві. Якщо співбесіда пройшло добре, то, швидше за все, ви отримаєте візу.