Як отримати гостьову візу

Як отримати гостьову візу

Гостьова віза відрізняється від інших тим, що метою вашого візиту в країну є відвідування проживає там знайомого чи родича. Для підтвердження цього ви повинні надати в консульство запрошення і документи, що підтверджують статус запрошує вас особи в країні його проживання. Порядок оформлення запрошення в різних країнах може суттєво відрізнятися.

Вам знадобиться

- Запрошення від іноземної сторони, що приймає;
- Інші документи з пакета для оформлення короткострокової візи;
- Гроші для оплати консульського збору.

Інструкція

  1. У багатьох країнах для оформлення запрошення необхідно звернутися в міграційне відомство і вислати запрошуваній оригінал отриманого там документа. Послуга з оформлення запрошення в такому випадку звичайно платна. Можуть бути також обмеження щодо статусу запрошує. Наприклад, запросити іноземця в Чехії може тільки її громадянин або власник постійної посвідки на проживання, який покладається після п’яти років проживання в країні з тимчасового виду на проживання. Володарі ж тимчасового такої можливості не мають.
  2. Уточніть у консульстві вимоги до запрошення: чи обов’язково це повинен бути оригінал (а найчастіше потрібний він) чи достатньо, наприклад, факсу або роздруківки електронного листа, чи сувора форма, за якою повинен бути складений цей документ, або годиться довільна, яка інформація повинна в ньому обов’язково міститися.

    Передайте всі вимоги запрошує стороні.

    Швидше за все, в консульстві захочуть побачити і докази статусу сторони, що запрошує в своїй державі: копію сторінки паспорта з особистими даними, виду на проживання. Уточніть це у конкретному консульстві і також передайте отриману інформацію тому, хто вас запрошує.
  3. Зберіть інші документи, необхідні для подачі на візу відповідно до вимог консульства. Швидше за все, знадобляться довідка з роботи та / або інші підтвердження фінансової спроможності. Наприклад, виписка про залишок на банківському рахунку і історія надходжень на нього за період від півроку. Страховка на час поїздки частіше потрібна. Квитки також будуть потрібні.

    Будуть необхідні закордонний паспорт (а іноді і внутрішній паспорт), малюнок, відповідна вимогам консульства (зазвичай їх можна знайти на його сайті), заповнена візова анкета.
  4. В одних випадках заповнити візову анкету можна в електронному вигляді на сайті консульства, візового центру.
  5. Відрізняється також порядок звернення за візою в консульство або візовий центр. В одних приймають тільки за попереднім записом по телефону або через інтернет. В інших — в порядку живої черги.

    З’ясуйте це питання в сюжеті консульстві і дійте по ситуації. Якщо необхідно, запишіться і приходите в призначений час.
  6. При подачі документів вам доведеться заплатити консульський збір. У цьому плані також своя політика у кожного консульства. У деяких його приймають готівкою в касу посольства. Уточніть, у якій валюті приймаються гроші: в рублях, євро або інший, і чи є додаткові вимоги.

    Є й консульства, що приймають оплату через банк. В одних випадках вона робиться в день звернення за отриманими в консульстві реквізитами, в інших ви повинні мати квитанцію про оплату вже в день подачі документів.
  7. Коли всі документи готові і здані в консульство або візовий центр, вам призначать день, в який ви повинні прийти за рішенням. При успішному результаті ви отримаєте на руки паспорт з готовою візою.